• onze waardering

Recensie: Before I go to sleep RECENSIE

De thriller “Before I go to sleep” is gebaseerd op het gelijknamige boek van S.J. Watson. Elke ochtend wordt Christine (Nicole Kidman) wakker naast een vreemde man, in een vreemd huis. Na een ernstig ongeluk maakt ze geen nieuwe herinneringen meer aan. Elke avond als ze gaat slapen vergeet ze alles weer. Haar man Ben (Colin Firth) legt haar dit elke ochtend uit, voordat hij naar zijn werk gaat en Christine alleen thuis laat. Samen met een therapeut werkt Cristine achter Ben’s rug om aan haar geheugen. Hoe meer ze herinnert, hoe meer ze twijfelt of Ben wel is wie hij zegt dat hij is.

 

De film heeft een kleine, maar sterke cast, met als sterren Colin Firth, Mark Strong en Nicole Kidman. Zeker Colin Firth heeft een rol waarin we hem nog niet vaak in hebben gezien. Alle drie spelen ze erg overtuigend. Er is bij alle spelers wel een moment dat je ze verdenkt van iets vreselijks. Je ziet niet vaak een film die zich maar op zo weinig plekken afspeelt en zo’n kleine cast heeft. Maar het is niet storend en geeft een spannende sfeer aan de film.

 

De spanning wordt heel goed opgebouwd. Het begin is een beetje sloom met veel terugkerende beelden, maar dat maakt de film later zeker goed. Ik vreesde dat het een voorspelbare film zou zijn, maar gelukkig is dat niet zo. Net als je het gevoel hebt dat hij saai wordt, gebeurt er iets onverwachts zodat je helemaal in het verhaal zit. Het is een film met veel puzzelstukjes, die jij samen met de hoofdrolspeelster Christine gedurende de film vindt en aan elkaar plakt. Dit maakt dat je goed kan meeleven en de spanning en angst voelt die Christine ook heeft. 

 

Het einde is aan de ene kant heel verrassend, aan de andere kant voorspelbaar. Maar als je er eenmaal inzit past dit einde bij de film. Het is geen typisch thriller-einde, maar geeft de film wel een definitieve en positieve draai.

 

De film “Before I go to sleep” is zeker een aanrader. Het is niet een heel enge thriller, dus houd je niet zo van thrillers, dan is deze perfect. De combi van de sterke cast en een sterk verhaal, maakt de film zo goed als hij is.

Before I Go To Sleep

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Elke ochtend wordt Christine (Nicole Kidman) wakker naast een vreemde man, in een onbekend huis. De man naast haar heet Ben (Colin Firth) en hij legt haar iedere ochtend geduldig uit dat hij haar echtgenoot is. Jaren geleden had Christine een ernstig auto-ongeluk en sindsdien maakt ze geen nieuwe herinneringen meer aan. Haar arts, Dr. Nash (Mark Strong), probeert haar met therapie te helpen. Beetje bij beetje vallen de puzzelstukjes voor Christine in elkaar en ontdekt ze dat er iets niet klopt aan Ben’s verhaal. Wie is die man met wie ze samen woont? Welk duister geheim houdt hij voor haar verborgen?

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hier de trailer: 

   

Nieuwste artikelen

 • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

 • Later als ik groot ben - Marian Keyes

 • Het Zijden Huis - Kayte Nunn

 • De vier windstreken - Kristin Hannah

 • Tokio voor altijd - Emiko Jean

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Tweede Leven

 • Flashback - S.J. Watson

Zoek in artikelen