• onze waardering

Recensie: Scream Queens seizoen 1 RECENSIE

De serie gaat over Chanel Oberlin (Emma Roberts). Zij is president van Kappa Kappa Tau (KKT), een van de meest populaire vrouwenclubs op Wallace University, samen met haar drie volgers: Chanel #2, Chanel #3 en Chanel #5. De decaan van de universiteit Cathy Munsch (Jamie Lee Curtis), is bepaald geen fan van van KKT en besluit maatregelen te nemen. Ze zorgt ervoor dat KKT verplicht is om iedereen toe te laten tot de club, tot grote afschuw van Chanel.

Veel meisjes besluiten zich aan te melden, waaronder Grace Gardner en Zayday Williams. Nadat de meisjes zijn toegelaten tot de club blijkt er een seriemoordenaar rond te lopen die "the Red Devil" wordt genoemd, omdat de moordenaar in het pak rondloopt van de Red Devil, de mascotte van de universiteit. Een voor een worden verschillende meisjes gedood. Grace besluit op onderzoek uit te gaan en is vastbesloten de moordenaar te pakken te krijgen.
 
De serie heeft een vrij simpel plot, plat gezegd gaat het om meisjes die geterroriseerd worden door een seriemoordenaar. Echter werkt dit plot goed voor deze serie doordat Scream Queens zichzelf totaal niet serieus neemt. Zo wordt een meisje, die "deaf Taylor Swift" genoemd wordt, vermoord met een grasmaaier nadat ze zich heeft laten ingraven met de andere nieuwe meisjes als "ontgroeningsritueel". Dit is zo over de top en absurdistisch dat de scène hilariteit oplevert. 
 
Deze serie kenmerkt zich door dit soort gekke momenten, maar het werkt. Je merkt dat je daadwerkelijk een aantal keer hardop zit te lachen. Zo moet de serie ook gekeken worden, niet als een horror maar als een comedy of parodie. Nergens is de serie eng, maar dat is ook niet het doel van de serie. Het neemt juist dit genre op de hak. 
 
Scream Queens heeft een aantal leuke extra's die de moeite waard zijn om te kijken. In een van de extra's vertellen de acteurs in character een aantal regels die je moet weten over Kappa House. Daarnaast is er nog een extra waarbij de verschillende castleden elkaar interviewen om elkaar beter te leren kennen. Voor de kijker is het leuk om de acteurs een keer als zichzelf te zien en niet alleen als het personage dat ze spelen in de serie. En als laatste krijgen we nog een kijkje achter de schermen bij de kostuums. Vooral Emma heeft als Chanel veel verschillende soorten outfits aan en het is interessant om te zien hoe deze tot stand zijn gekomen. Echter is het wel jammer dat deze extra maar erg kort duurt.
 
Scream Queens kan vergeleken worden met een combinatie van Scary Movie en Scream. Een combinatie die, zo laat deze serie zien, erg goed werkt. Het is een serie geworden die erg lekker wegkijkt, leuke verschillende personages heeft en af en toe hilarische momenten weet te leveren. Daarnaast zijn de extra's van de dvd-box zeker de moeite waard om te kijken. 

Scream Queens - Seizoen 1

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Scream Queens is een nieuwe tv-serie waarin mysterie, zwarte humor en horror centraal staan. In dit eerste seizoen wordt het Kappa Kappa Tau-huis op de Wallace University geterroriseerd door een seriemoordenaar. Chanel Oberlin (Emma Roberts pakt als hoofd van de studentenvereniging de hoofdrol en neemt het op tegen Directeur Cathy Munsch

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Rebekah Mikaelson keert terug naar Mystic Falls in Legacies

 • Harlem Shuffle - Colson Whitehead

 • Het huis onderaan de klif - Sharon Gosling

 • De roadtrip - Beth O'Leary

 • De strijd om de Hartenkoningin - Tonke Dragt

Gerelateerde artikelen

 • 15 Scream Queens weetjes die je nog niet wist

 • Scream Queens Ariana Grande en Emma Roberts interviewen elkaar

Zoek in artikelen