• onze waardering

Recensie: Beauty and the Beast RECENSIE

Recensie: Beauty and the Beast

Beauty and the Beast is de live action vertelling van het bekende Disney sprookje. Wie kent het verhaal niet. Belle is een echte boekenworm en ze voelt zich niet thuis tussen alle mensen in haar dorp. Als haar vader op reis gaat naar de markt schuilt hij in een zo lijkt het verlaten spookkasteel. Als hij een roos plukt voor zijn dochter wordt hij als dief bestempeld door het Beest, de meester van het kasteel, en wordt hij opgesloten. Belle komt hem redden en neemt de plek in van haar zieke vader. En zo leert ze over de vloek die op het kasteel rust en op zijn bewoners. En de vloek kan alleen gebroken worden door liefde. Maar kan Belle ooit verliefd worden op het Beest…

Ik begin alvast gelijk met te vertellen hoe geweldig deze film is! Als er meer dan vijf hartjes mogelijk waren had ik dat gedaan. Want dit is naar mijn mening een van de beste films ooit. Nu word ik ook wel heel erg gelukkig van Disney en al deze geweldige live-action films. En er komen er nog veel meer aan!

Deze Beauty and the Beast is bijna een exacte real-life versie van het bekende Disney sprookje. Het begint ook precies zoals de tekenfilm en het is echt prachtig gefilmd en in zo’n mooie setting. Emma Watson is gemaakt om Belle te spelen en blijkt ook nog eens een zeer prettige zangstem te hebben om naar te luisteren. Natuurlijk acteert ze de gehele film door ook bijzonder goed. Deze film scoort op alle fronten een perfecte 10. Niet zo gek dus dat Beauty and the Beast zo veel records in de bioscoop heeft verbroken. De karakters zijn stuk voor stuk perfect gecast van de (toch echt wel hele knappe) Gaston tot aan de hele lieve ogen van het beest. Josh Gad als LeFou zet ook een geweldig rol neer en het is goed om te zien dat Disney ook een homoseksueel karakter(s) in de film plaatst en hier ook voor uitkomt. 

Dan de liedjes, die zijn allemaal zo uit de tekenfilm gehaald en prachtig gezongen en prachtige beelden. Ze hebben er ook wat nieuwe nummers in gedaan en die waren net zo magisch als de originele nummers. In de film zijn ook een aantal nieuwe scènes geplaatst die we niet kennen uit de getekende versie maar die zorgen juist voor meer diepgang in de film en een betere karakterontwikkeling. Dit haalt ook de voorspelbaarheid uit de film die sommige Disney liefhebbers zullen ervaren. Maar die voorspelbaarheid is zeker niet iets negatiefs. Want hoe kan je nou genoeg krijgen van Beauty and the Beast...

De kleding en styling van de film past goed bij de film en de special effects zijn echt geweldig gedaan. Het kasteel, de dorp en zelfs de natuur in de film is mooi vormgegeven en maakt van deze film een topper.

Er is niks slechts te zeggen over deze film. Het was een geweldige belevenis.

De film is van het begin tot het einde een sprookje dat tot leven komt en ik kon mijn ogen er niet vanaf houden. Nadat de film afgelopen was wilde ik het gelijk nog een keer opzetten. Want dit is absoluut één van mijn nieuwe favorieten!

 

​Recensie: Beauty and the Beast

Beauty and the Beast

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (3 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het klassieke verhaal en de geliefde karakters uit het bekende sprookje komen opnieuw tot leven in een spectaculaire live-action versie van Beauty and the Beast.

  Beauty and The Beast vertelt het verhaal van Belle, een slimme, sprankelende en onbevooroordeelde jonge vrouw en het Beest. Als Belle gevangen wordt genomen door het Beest in zijn kasteel, raakt zij bevriend met het betoverende personeel en leert zij om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Ondanks haar angsten leert zij hem kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij werkelijk is.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailers:

  De laatste trailer:

  Belle zingt 'Bonjour':

  'Gaston' clip:

  "It's Dinner Time" clip:

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Ollie de Viking - Adam Stower

 • Hart te huur – Diverse auteurs

 • Het Park – Magnus Weightman

 • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

 • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

 • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

 • De mooiste real-life Disney sprookjes

 • Harry Potter referentie in Beauty and the Beast

 • De echte gezichten achter Disney prinsessen

 • Deze volwassen grappen heb je gemist in Disney films

Zoek in artikelen