• onze waardering

Recensie: The Space Between Us RECENSIE

Voordat Sarah Elliot op missie naar Mars gaat raakt ze onbedoeld zwanger. Dit ontdekt ze pas als zij al op weg zijn naar mars en er is geen weg meer terug. Op mars bevalt ze van een jongen, maar vlak daarna overlijdt ze. Zestien jaar later wil Gardner (Asa Butterfield) niks liever dan naar de aarde reizen! Online heeft hij Tulsa (Britt Robertson) ontmoet en hij zou haar graag in het echt willen zien. En uiteindelijk komt zijn droom uit. Maar het blijkt toch niet zo gemakkelijk om op aarde te leven als je geboren bent op mars.

Het leven van Gardner op mars wordt aan het begin van The Space Between Us goed en duidelijk weergegeven. Hij leeft eigenlijk in een soort van bubbel en kent alleen maar de wetenschappers om zich heen. Het is dan ook niet zo heel gek dat hij contact zoekt met iemand van de aarde. Je voelt zijn verlangen naar een normaal leven op de planeet waar zijn ouders vandaan komen. Peter Chelsom, de regisseur, weet dit op een realistische manier aan de kijker over te brengen. 

The Space Between Us neemt je mee op avontuur. Gardner is namelijk naar de aarde gekomen om op zoek te gaan naar Tulsa, het meisje dat hij online heeft ontmoet. Daarnaast wil hij heel graag weten wie zijn vader is en hem opzoeken. Als hij Tulsa heeft gevonden gaan ze samen op een Road Trip. Ondertussen worden ze achtervolgd door NASA. 

Gardner maakt langzaam kennis met alle gebruiken die op aarde gelden en met zijn mensen. Maar er wordt hier niet heel erg diep op ingegaan. Dit terwijl hij is opgegroeid in een kleine kolonie op mars en dus eigenlijk niks weet van het leven op aarde. Hierdoor blijft de film erg luchtig en is het niet heel diepgaand. Misschien toch wel een gemiste kans.

Er zit een zekere spanning in The Space Between Us. Het is namelijk vanaf het begin al duidelijk dat Gardner het misschien niet gaat overleven als hij op aarde is. Gedurende de eerste helft van de film denk je hier eigenlijk niet aan, je geniet van de liefde die tussen Gardner en Tulsa opbloeit. Maar dan kom je iets te weten en maak je, je zorgen over Gardner. The Space Between Us roept dus heel veel verschillende emoties bij de kijker op en dat is best indrukwekkend,

Helaas zaten er nog al een paar voorspelbare gebeurtenissen in The Space Between Us. Af en toe werd er wel geprobeerd om het verhaal een verassende twist te geven, maar dat mocht jammer genoeg niet baten. De voorspelbaarheid en het feit dat de film op sommige vlakken een beetje oppervlakkig blijft doet toch afbreuk aan het mooie en redelijk originele verhaal.

Natuurlijk zitten er een paar dingen in het verhaal die niet heel origineel zijn: de onmogelijke liefde, de achtervolging, beide personages voelen zich onbegrepen en begrijpen alleen elkaar. Maar daar kan je op zich wel doorheen kijken door de emoties die bij de kijker worden opgeroepen! Kortom, The Space Between is een relaxte, avontuurlijke en vermakelijke film die ideaal is als je geen zin hebt om al te veel te moeten nadenken!

The Space Between Us

 • Verschenen (film):

  23 februari 2017
  (dvd) december 2017
 • Uitgave:

  Speelduur: 126
 • Distributeur:

  Warner Bros. Pictures
 • Cast:

 • Regisseur:

 • Genre:

  Sci-Fi
 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Maak kennis met Gardner Elliot: de enige mens die nog nooit op aarde is geweest. Gardner verloor zijn moeder zestien jaar geleden bij zijn geboorte. Zijn moeder was één van de eerste astronauten die afreisde naar Mars om daar een nieuwe kolonie op te zetten. Als wees op een vreemde planeet groeit Gardner in het geheim op tussen de onderzoekers, met weinig contact met de mensheid op aarde.

  Terwijl hij op zoek gaat naar informatie over zijn biologische vader wordt hij via een chatprogramma verliefd op de mooie Tulsa, een eigenzinnig meisje uit Colorado. Als hij eindelijk de kans krijgt naar Aarde af te reizen wil hij niks liever dan haar opzoeken. Alleen weet niemand of Gardner wel zo lang op aarde kan overleven.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Dummie de mummie en de tombe van Achnetoet

 • De oude Sabrina reageert op reboot van Sabrina the Teenage Witch

 • Veronica Roth komt met een nieuw boek The Chosen One

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen