• onze waardering

Recensie: Trollenjagers seizoen 1 RECENSIE

Recensie: Trollenjagers seizoen 1

Trollenjagers is een animatieserie geproduceerd door Guillermo del Toro. Een heel normale jongen genaamd Jim, vindt een amulet waarmee hij de Trollenjager wordt. Ineens heeft hij de verantwoordelijkheid over het beschermen van de wereld. Maar niet alleen de mensenwereld – hij is ook de beschermer van de Trollenwereld. Samen met zijn mentors en zijn beste vriend bevecht hij slechte trollen.

Het eerste seizoen van Trollenjagers heeft 26 afleveringen. Je wordt geïntroduceerd in de wereld van trollen en andere magische wezens. Samen met Jim, die niet wist van het bestaan van de trollenwereld, leer je over het bestaan van trollen. Uiteraard bestaan er ook slechte trollen. Het is Jims taak om hen te verslaan, zodat de wereld in vrede kan blijven.

Op de cover van de serie staat dat Trollenjagers een serie voor het hele gezin is. In zekere zin is dit waar: er zit veel humor in. Toch zou ik het afraden om Trollenjagers met kleine kinderen te kijken. Ook al staat er: 6 jaar en ouder, is het best spannend voor kinderen van net boven die leeftijd. Natuurlijk verschilt dit per kind; sommige kinderen zijn angstiger aangelegd dan anderen. Bij twijfel, raad ik aan de serie (of een gedeelte ervan) als ouder eerst zelf te kijken, voor je je kind er aan blootstelt.

Trollenjagers is een grappige serie, vol humor en gekke gebeurtenissen. De personages zijn allemaal anders, maar allemaal leuk.

De slechte trollen hebben diepe stemmen, die gevaarlijk klinken. Hierdoor is seizoen 1 van deze serie ook best spannend. Er wordt regelmatig gevochten, dus voor degenen die hier niet van houden, is dit goed om te weten. Het is natuurlijk wel een animatieserie, dus het is anders dan in een speelfilm.

In het begin is het een beetje wennen, omdat je niet goed weet wat je moet verwachten van de animatieserie. Na een aantal afleveringen is dit over, dus dan kun je gewoon lekker verder kijken en genieten van de personages. Het verhaal loopt lekker. Ook blijft het je verrassen, met gebeurtenissen die je niet aan ziet komen. Er gebeurt een hoop, dus houdt je aandacht er ook bij.

Trollenjagers is een vermakelijke serie voor kinderen, maar ook voor ouders die ontspannen tijd met hun kinderen door willen brengen. Deze Netflix Original is een aanrader voor iedereen die van avontuur (en animatie) houdt!

 

Recensie: Trollenjagers seizoen 1

Trollenjagers (Trollhunters) - Seizoen 1

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Uit het creatieve brein van bekroonde filmmaker Guillermo del Toro ontstaat een episch verhaal waarin twee werelden samen komen. Als Jim, een doodgewone jongen, per toeval een mysterieus amulet vindt, verandert zijn leven drastisch en wordt hij de beschermer van twee werelden. Hij ontdekt dat er een geheime beschaving van machtige trollen onder zijn dorpje Arcadia leeft. Met zijn amulet speelt hij een cruciale rol in het eeuwenoude gevecht tussen goed en kwaad. Jim zal er alles aan doen om de wereld te redden, na de gymles. Spannend en vol humor; Trollhunters is een nieuw pareltje van DreamWorks voor het hele gezin!

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Recensie: Outlander - Seizoen 1

 • Exclusieve korting: DVD-box Danni Lowinski {afgelopen}

 • Recensie: You seizoen 1

 • Winnen: DVD-box Pretty Little Liars - seizoen 1 {afgelopen}

 • 15 dingen die je gemist hebt tijdens het bingen van Stranger Things

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen