• onze waardering

Recensie: Black Sails - Seizoen 4 RECENSIE

Recensie: Black Sails - Seizoen 4

Het vierde en laatste seizoen van Black Sails telt wederom tien afleveringen. En ik denk dat dit ook echt wel het beste seizoen is van allemaal. Het is intrigerend, spannend en er zitten hele onverwachte wendingen in dit laatste seizoen. Het is gewoon 10 afleveringen lang genieten!

Nassau is nu in de handen van Gouverneur Woodes Rogers en zijn vrouw Eleanor Guthrie. Samen proberen ze de opstandige piraten te verslaan, maar dat is niet zo makkelijk. De leider van de rebellen van Nassau is Billy Bones en hij roept de legende van Long John Silver in het leven, om de mensen hoop te geven dat Nassau bevrijdt kan worden. Maar het liefst van alles wil hij kapitein Flint bang maken. Wie zal deze strijd gaan winnen? Billy Bones of kapitein Flint?

Eerder was ik al van mening dat seizoen 3 van Black Sails echt een stuk beter was dan het eerste en tweede seizoen, maar seizoen 4 stijgt daar nog een beetje bovenuit. We krijgen namelijk veel meer te zien van het personage John Silver. En in Black Sails Seizoen 4 komt er ook eindelijk liefde op zijn pad. Dit doet het plot behoorlijk goed. Je gaat steeds meer om John Silver geven naarmate het seizoen vordert. Hij blijkt net als iedereen gewoon een hart te hebben.

Ik miste Charles Vane zeker wel in Black Sails Seizoen 4. Hij was toch wel echt de bad guy, met het kleine hartje, in de eerdere seizoenen die langzaam een plekje in ieders hart verovert. Door hem kwam er wat leven in de brouwerij en werd het spannend. Maar nu kunnen we ons dus wel meer concentreren op het verhaal van John Silver, zonder de afleiding van Charles Vane.

Ook gaat dit seizoen nog veel dieper in op de personages van Jack Reckham en Bonnie. Je leert ze steeds beter kennen en het is mooi om te zien dat ze wraak gaan nemen voor de dood van Charles Vane! Het is intregerend dat al deze verhaallijnen mooi door elkaar lopen en goed worden uitgewerkt.

Natuurlijk zit Black Sails seizoen 4 weer vol met spectaculaire vechtscènes. Het is indrukwekkend en angstaanjagend tegelijk. Heerlijk! De acteurs zijn uiterst bedreven met de zwaarden, waardoor de gevechten hartstikke realistisch overkomen op de kijker! Helaas komt er geen vijfde seizoen van Black Sails, maar gelukkig is dit seizoen een hele mooie afsluiter van een geweldige serie!

 

​Recensie: Black Sails - Seizoen 4

Black Sails - Seizoen 4

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het is oorlog in West-Indië, en de kusten van New Providence eiland is nog nooit bloediger geweest. Terwijl Eleanor Guthrie en Woodes Rogers op Nassau bevinden, zeilt Kapitein Flint om zijn laatste slag te slaan. . Maar de nederlaag voor de beschaving komt dichterbij ,waardoor er meer wanhoop is.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • De beste huidige kostuumdrama series

 • Deze dood in Seizoen 4 van Orange is the New Black brak letterlijk ons hart!

 • Hele vroege preview van Outlander seizoen 4

 • Winnen!!! DVD-box van het vierde seizoen 90210! {afgelopen}

 • De volledige trailer van seizoen 4 van Sherlock

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen