• onze waardering

Recensie: Rampage RECENSIE

Recensie: Rampage

Door een fout in een genetisch experiment zijn drie dieren veranderd in mega versies van henzelf. Ook worden ze agressief en zijn extreem onhandelbaar. Davis, een primatoloog (bestudeerder van opperdieren), is geschokt als zijn vriend George, een albino zilverruggorilla, na een nacht veel groter is geworden. Samen met een aantal vertrouwelingen zoekt Davis naar een oplossing.

De naam van de film, Rampage, is de naam van het project wat voor de problemen gezorgd heeft. De subtitel is te verklaren door de dieren die op hol slaan en alle drie massief zijn. Van de drie is George de kleinste, vandaar ‘Big meets Bigger’. George is namelijk al behoorlijk in formaat toegenomen!

De film is gebaseerd op een gelijknamige spellen serie van Midway Games. Oorspronkelijk was het een arcadespel. Er zijn shooter-momenten waaruit je kunt opmaken dat de film hierop gebaseerd is, maar verder is het een lekkere actiefilm.

Er zijn goede acteurs gebruikt in Rampage. Voornamelijk natuurlijk Dwayne Johnson – hij is de hoofdpersoon in dit avontuur. Om met de gorilla te kunnen communiceren, gebruikt Davis gebarentaal. Dwayne Johnson heeft daadwerkelijk een dierentuin bezocht om gebarentaal te leren, wat in het echt ook gebruikt wordt om met apen te communiceren. Het is mooi om te zien dat dit aspect gebruikt is in een film die verder uit fictie bestaat.

De spanning wordt goed opgebouwd, ondersteund door dramatische muziek en de manier van filmen. Ook de geluiden die de dieren maken zijn indrukwekkend, en gaan door merg en been. Hierdoor raak je snel verzeild in het verhaal.

Er is voor Rampage veel gebruik gemaakt van green screens. Dit is logisch, omdat op deze manier de animaties toegevoegd worden. Het is bijzonder om je te bedenken dat de acteurs hun werk hebben moeten doen zonder de monstreuze dieren te zien. De dieren zijn mooi gemaakt – vooral de gorilla lijkt heel realistisch. De wolf en de krokodil wat minder, maar dit komt waarschijnlijk door hun formaat en de genetische manipulatie waaraan zij onderworpen zijn. Dat is niet storend, omdat het in de setting niet nodig is om er waarheidsgetrouw uit te zien.

Rampage is een vermakelijke actiefilm. Het is niet de beste film die er is, maar zeker ook niet de slechtste. Als je gewoon tussendoor een actiefilm wilt kijken, is Rampage een prima oplossing.

Recensie: Rampage

Rampage

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De afstandelijke primatoloog Davis Okoye (Johnson) heeft een hechte band met George, de buitengewoon intelligente zilverrug gorilla die hij al vanaf diens geboorte verzorgt. Maar een genetisch experiment maakt van deze vriendelijke aap een woedend wezen van enorme afmetingen. Om het allemaal nog erger te maken, blijkt al snel dat er nog meer dieren een genetische verandering hebben ondergaan. 

    Terwijl deze nieuwe alfa-roofdieren in Amerika dood en verderf zaaien, gaat Okoye samen met een uit de gratie geraakte geneticus op zoek naar een geneesmiddel. Hij moet zijn weg banen op een steeds veranderend speelveld, niet alleen om een wereldwijde ramp te voorkomen, maar ook om het monster te redden dat ooit zijn vriend was.

Meer info
  • Extra Informatie:

    Bekijk hieronder de trailer:

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen