• onze waardering

Recensie: Superjuffie RECENSIE

Recensie: Superjuffie

Superjuffie is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Janneke Schotveld. De film is van de makers van Mees Kees en Dummie de Mummie. De regie was in handen van Martijn Smits en het script van Tijs van Marle en Janneke Schotveld.

Juf Josje mag gaan lesgeven op een nieuwe school. Ze kan voorlopig in het huis van haar tante wonen. Daar ontdekt ze een bijzonder beeldje. Dat blijkt zelfs zo bijzonder te zijn dat het haar superkrachten geeft. Als er dieren in nood zijn, verandert Josje in Superjuffie en kan ze vliegen én met dieren praten. Een aantal van haar leerlingen ontdekken dit, maar ze beloven haar geheim voor zich te houden. Op een dag is er een kleine tijger uit de dierentuin verdwenen. Hét moment voor Superjuffie om in actie te komen.

Superjuffie bestaat uit een leuke en veelal bekende cast. Zo wordt hoofdmeester Snor gespeeld door Harry Piekema en de nieuwe directrice van de dierentuin, Edna Engelenhaar, door Carly Wijs. Piekema heeft het imago van supermarktmanager aan zich kleven, maar doordat hij in deze film een heel ander uiterlijk heeft leg je die link minder snel. Beide acteurs spelen hun rol vol overtuiging en zorgen voor grappige en spannende momenten in de film.

Diewertje Dir is juf Josje. Ze laat zien dat deze juf geen ‘standaard-juf’ is die alleen maar uit boeken wil leren. Zo komt ze op haar eerste lesdag met een bijzondere rekenles: “Mijn papegaai krijgt doordeweeks 13 gram voer en in het weekend 15 gram voer. Hoeveel voer krijgt hij per week? Degene die het goed heeft, mag hem voeren.” Dir oogt alleen wat jong om een juf te zijn, maar ze blijkt inmiddels al 30 jaar te zijn. Ze ziet er in deze film wel een stuk jonger uit. Hassan Slaby heeft als conciërge Hakim een leuke bijrol. Veel kinderen zullen hem kennen uit de serie Spangas.

De film is gedeeltelijk opgenomen in Dierenpark Amersfoort. Je ziet soms mooie sfeerbeelden voorbij komen. Dat is extra leuk om te zien als je wel eens in deze dierentuin bent geweest.

In de film komen verschillende grappige, leuke en spannende momenten voor. Zo is het bijvoorbeeld erg grappig om te zien dat de juf af en toe van een krijtje proeft. De jonge doelgroep zal hier zeker om moeten lachen. Richting het einde van de film wordt het steeds spannender. Zal alles wel goed gaan aflopen?

De makers van Superjuffie hebben een erg geslaagde kinderfilm gemaakt, die ook leuk is voor de (groot)ouders om mee te kijken. Het einde laat ruimte open voor een vervolg, dat er gaat komen. Als je van de boeken hebt genoten, is het zeker leuk om juf Josje in de film in actie te zien. Nog één tip: vergeet niet om tijdens de aftiteling naar de bloopers te kijken!

Recensie: Superjuffie

Superjuffie

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    In de avonturen van Superjuffie is het grootste avontuur om op te komen voor jezelf en te leren dat jij er mag zijn. Juf Josje is een heel gewone juf, maar als ze een mysterieus beeldje ontdekt, verandert ze plotseling in Superjuffie.

    Ze schiet als een groene tornado door de lucht, kan met dieren praten en komt in actie als die in gevaar zijn! Dit is nogal onhandig als je als nieuwe juf les moet geven aan groep 6. Een aantal leerlingen ontdekt het geheim van Josje en helpt haar smoesjes te verzinnen voor de strenge meester Snor zodat zij dieren kan blijven redden. 

    Maar als er een tijgertje verdwijnt uit de dierentuin, moeten Superjuffie en de kinderen samenwerken om dit mysterie op te lossen en grotere problemen te voorkomen.

Meer info
  • Extra Informatie:

    Bekijk hieronder de trailer:

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen