• onze waardering

Recensie: Night School RECENSIE

Recensie: Night School  

Geregisseerd door Malcolm D. Lee (Girls Trip). In deze comedy spelen onder andere; Kevin Hart, Tiffany Haddish, Rob Riggle, Taran Killam en nog veel meer. 

Teddy (Kevin Hart) is een schoolverlater. Wanneer hij een andere baan nodig heeft moet hij alsnog zijn diploma halen. Op zijn oude middelbare school gaat Teddy naar avondschool en met zijn oude aartsrivaal als directeur wordt dit een flinke uitdaging. Een valse start met Carrie (Tiffany Haddisch) als zijn lerares wordt het er ook niet veel beter op. Lukt het Teddy om alsnog zijn diploma te halen en hiermee zijn leven op orde te krijgen? 

Op het eerste gezicht lijkt Night School een hilarische komedie. Echter is het een film die wel leuk is om eens te zien. Er zitten natuurlijk grappige scènes in (pas na de helft) maar je moet van deze humor houden om het te kunnen waarderen. Het grootste deel komt vooral schreeuwerig en puberaal over, wat dan wel weer in het concept past. Ook zijn veel dialogen te langdradig en overbodig. Je dwaalt hierdoor snel af.  

Het verhaal is daarentegen wel origineel en leuk bedacht. Het script mag dan niet zo geslaagd zijn maar het plot is over het algemeen geinig. De film heeft een einde die je van mijlenver ziet aankomen, maar dat mag de pret niet drukken.  

De visuele effecten in Night School zijn goed. Dit zie je wanneer Teddy alle cijfers en letters voor zich ziet zweven, het ziet erg gelukkig niet al te nep uit. Echter wanneer het hoofd van Carrie verschijnt in random situaties gebeurt het tegenovergestelde. Het is overdreven en ziet er niet professioneel uit. 

Kevin Hart is wel grappig maar het lijkt alsof zijn acteerwerk en rollen steeds weer hetzelfde zijn. Na een paar films gezien te hebben met Hart in de hoofdrol, ken je zijn humor wel en is het niet meer origineel. Zijn samenwerking met Haddisch is goed, ze vullen elkaar aan. De chemie tussen de acteurs is daardoor amusant om te zien. De rest van de cast is ook geweldig. Ze hebben allemaal een klik met elkaar en dit maakt de slechte humor enigszins goed.  

Night School is geen uitblinker op het gebied van comedy. Desalniettemin is hij amusant om naar te kijken zonder er al te veel bij na te denken. De cast maakt de slechte humor gelukkig dragelijker en het verhaal zit leuk in elkaar. Een typische comedy dus tijdens een gezellig avondje op de bank! 

Recensie: Night School  

Night School

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Kevin Hart terug naar de schoolbanken.

  Night School is een nieuwe comedy met o.a. Kevin Hart (Jumanji: Welcome to the Jungle) en Tiffany Haddish (Girls Trip). In Night School krijgt een groep volwassenen hun laatste kans om een middelbare schooldiploma te behalen door lessen te volgen aan een avondschool. Geregisseerd door Malcolm D. Lee (Girls Trip) en geproduceerd door Will Packer (Ride Along, Think Like a Man).

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • Gezocht: nieuwe recensenten

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Ule

 • Gezocht: gast-recensenten voor Het lied van de wolken

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen