• onze waardering

Recensie: Singel 39 RECENSIE

Recensie: Singel 39

Singel 39 wordt in de media gepresenteerd als een feelgoodfilm in het genre romantiek/komedie. Anders dan dat we gewend zijn van Nederland is het dus geen romcom. In Singel 39 volgen we Mo, een ambitieuze arts die haar tijd vult met werken, werken en nog meer werken. Tot alles op een dag verandert wanneer Max naast haar komt wonen. En dat zet Mo aan het denken en aan het voelen..

Met het succes van Lies Visschedijk in Soof is deze actrice natuurlijk razend populair. Ondertussen moet Lies oppassen dat ze niet teveel in stereotype rollen wordt gecast, want het eerste deel van de film voelt het toch een beetje alsof we naar Soof zitten te kijken. Gelukkig wordt dat naarmate de film vordert minder. Sowieso is het begin van Singel 39 niet heel sterk. De dialogen voelen toch wel een beetje ongemakkelijk en de film lijkt qua humor, chemie en timing toch wel iets de mist in te gaan. Singel 39 weet zich te herpakken met dank aan de acteerkunsten van de twee hoofdrolspelers. Vooral Waldemar Torenstra is zeer vermakelijk in zijn rol en hij doet de kijker snel met hem meeleven.

Ook al profileert deze film zich niet als romcom, de film kent wel degelijk dezelfde structuur in de verhaallijn. Dat maakt de film een beetje voorspelbaar en gewoontjes. Toch weet deze film zich uiteindelijk wel te onderscheiden. Singel 39 weet te inspireren met een vrouw als hoofdpersoon met een serieus beroep i.p.v. een stereotype vrouwenberoep. Ook het onderwerp van wel of geen moeder willen worden zet ook een aantal zeer welkome taboes aan de kant. Singel 39 is hierin vooruitstrevend en verkent ouderschap, en moederschap, op een nieuwe manier. Wat deze kijker betreft is dit erg bijzonder, al bleef Singel 39 op veilig terrein en had de film hierin best nog meer mogen uitdagen.

De film weet een mooie balans te vinden tussen luchtige en zware scènes, tussen humor en emotie. Na 90 minuten verlaat je de zaal met een glimlach en wie weet, zet het je ook aan het denken.

Singel 39 is een film over onder andere verlies en vriendschap, helemaal passend in het de tijd van nu. 

 

Recensie: Singel 39

Singel 39

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Mo (39), kort voor Monique (Lies Visschedijk), heeft het helemaal voor elkaar: een baan als hartchirurg, een lieve familie, een maandelijks bezoek van haar minnaar én een prachtig pand aan de Singel in Den Haag. Wanneer de aantrekkelijke kunstenaar Max (Waldemar Torenstra) ineens bij haar op de stoep staat, ontstaat er een bijzondere vriendschap. Max valt op mannen, maar heeft ook een kinderwens. Mo is überhaupt niet met het moederschap bezig. Ze weet al niet waar ze de tijd vandaan moet halen om iets leuks te doen, laat staan om serieus te daten. Als Max via een app op zoek gaat naar de ideale moeder voor zijn nageslacht, begint Mo zich af te vragen of er toch meer is in het leven dan enkel haar carrière.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer: 

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen