• onze waardering

Recensie: Miss Bala RECENSIE

Recensie: Miss Bala 

Gloria en haar vriendin Suzu raken elkaar kwijt wanneer een bende een club binnenstormt. Als Gloria op zoek is naar haar vriendin, strandt ze bij een corrupte agent, die haar aflevert bij de betreffende bende. Gedwongen door de eigenaar om voor hem te gaan werken in ruil voor het vinden van haar vriendin, gaat Gloria hierin mee. Wanneer de CIA zich ook mengt in het gevecht, raakt Gloria verzeild in een gevaarlijk spelletje.. 

Miss Bala (2019) is een remake van het gelijknamige exemplaar uit 2011. Waar de versie uit 2011 voornamelijk een sociale aanklacht is tegen onrecht en geweld, is de versie uit 2019 een oppervlakkiger verhaal zonder een duidelijke achterliggende reden. Dat maakt de film echter niet minder goed of realistisch, integendeel zelfs. Door de kleine veranderingen aan de verhaallijn komt deze versie van Miss Bala uit als prima vermaak voor een luie zaterdagavond.  

Miss Bala is ingedeeld in de categorie ‘actie/drama’ en daar zit deze film perfect op haar plaats. Het verhaal brengt weer een beetje naar voren hoe belangrijk het is om te vechten voor de mensen die je liefhebt en dat familie niet per definitie hoeft te betekenen dat je elkaars bloedverwanten bent. Gloria is een sterk personage dat bereid is om te vechten tot haar laatste adem voor haar naasten. Het personage toont karakter en wilskracht en is naar mijn mening perfect vertolkt door Gina Rodriguez. 

De actie-scènes zijn helaas niet altijd even realistisch neergezet en Gloria krijgt een net iets te ongezonde dosis van goed geluk tijdens deze scènes, waardoor ze over het algemeen toch zonder ernstige kleerscheuren weg komt. Dat had misschien wel iets realistischer neergezet mogen worden. Niemand staat midden in een vuurgevecht en komt daaruit weg zonder ook maar een haar gekrenkt te worden.  

Dat brengt mij tot de volgende conclusie voor Miss Bala (2019): Miss Bala is een prima film voor een rustige zaterdagavond op de bank, maar als kijker moet je er niet al te hoge verwachtingen van hebben. De niet al te kritische kijker zal zich anderhalf uur prima vermaken met deze remake, terwijl de wat meer kritische kijker zich mogelijk zal ergeren aan onrealistische scènes. Ook zullen de mensen die bekend zijn met de eerdere versie van Miss Bala waarschijnlijk met andere ogen kijken naar deze film dan een kijker die voor het eerst kennismaakt met het verhaal van Miss Bala. 

Recensie: Miss Bala 

Miss Bala

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Gloria (Gina Rodriguez) drives to Tijuana, Mexico, to visit her best friend who is competing in the local “Miss Baja” beauty pageant. During a night out, her friend is abducted and Gloria finds herself a pawn in a dangerous game being played by the CIA, the DEA, and a charismatic yet ruthless cartel_x000D_kingpin. Finding a power she never knew she had, Gloria plays one organization against the other as she seeks to rescue her friend. Surviving will require all of her cunning, inventiveness and strength. This edge-of-your-seat action thriller is being hailed as a “kick-ass origin story for a new kind of action hero” (Peter Debruge, Variety).

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen