• onze waardering

Recensie: The Kid Who Would Be King RECENSIE

Recensie: The Kid Who Would Be King

Alex, een gewone, onopvallende jongen leidt een normaal leven zoals dat van een kind verwacht wordt. Dat slaat echter volledig om wanneer hij het mythische zwaard Excalibur vindt. Alex en zijn vrienden én vijanden krijgen de opdracht om een nieuwe ronde tafel op te richten en de strijd aan te binden met de heks Morgana. Merlijn staat hen bij in deze strijd, maar zal Alex de rol van leider kunnen vervullen? Een rol die deze onzekere jongen zichzelf nooit zou hebben toevertrouwd.

Het welbekende en al oude verhaal van Koning Arthur en de ridders van de Ronde Tafel is wederom in een nieuw jasje gestoken met The Kid Who Would Be King. Na al zoveel verschillende wendingen die dit legendarische verhaal heeft gekregen, is The Kid Who Would Be King daar niet bepaald iets nieuws in. Hoewel deze uitvoering van het bekende verhaal in een echt modern jasje is gestoken, blijft het toch slechts een herhaling van hetzelfde als wat we al zo vaak hebben gezien. 

Het acteerwerk van de acteurs uit The Kid Who Would Be King is jammer genoeg niet altijd even goed te noemen. De gesproken teksten worden regelmatig zonder echte emoties uitgesproken en de gezichtsuitdrukkingen van de acteurs laten ook vraagtekens achter bij de kijker. Door dit niet zo heel erg goede acteerwerk komt de boodschap ook minder duidelijk over bij de kijker en neig je toch al gauw naar het uitzetten van de televisie. 

Het verhaal van Koning Arthur en de Ridders van de Ronde tafel is weliswaar al tientallen keren opnieuw verteld en daardoor niets meer dan één grote brok herhaling, toch vond ik het einde van The Kid Who Would Be King verrassend en hierdoor ben ik ertoe bereid mijn mening over de gehele film bij te stellen. Naarmate de film verder vordert, wordt het acteerwerk ook stilletjes aan beter en realistischer. Het einde was bijzonder goed te noemen. 

Of The Kid Who Would Be King echt vermakelijk is voor volwassenen, betwijfel ik, maar als je als ouder iets zoekt om je kind een poosje mee te vermaken, dan is The Kid Who Would Be King zeker een aanrader. Naast prima vermaak is de film ook erg interessant en leerzaam. Het laat zien dat ieder kind uniek en belangrijk is op zijn of haar eigen manier. 

Om een lang verhaal kort te maken, isThe Kid Who Would Be King een leuke en leerzame film voor kinderen. Voor een volwassene zal het waarschijnlijk de zoveelste keer zijn dat dit verhaal in een nieuw jasje gestoken is, en zal het daardoor geen plezier meer zijn om te bekijken. Het acteerwerk is twijfelachtig aan het begin van de film, maar draait bij naarmate de film verder vordert en het einde is spectaculair en erg verrassend. Een prima ervaring voor kinderen die interesse hebben in de geschiedenis van ridders en koningen.

Recensie: The Kid Who Would Be King

The Kid Who Would Be King

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  The Kid Who Would Be King speelt zich af in het heden en gaat over de jongen Alex. Hij wordt erg gepest op school en het meisje waar hij verliefd op is, vindt hem maar niks. Dit alles verandert als Alex op een bouwplaats het magische zwaard Excalibur vindt. Dit zwaard brengt helaas niet alleen maar leuke dingen, de kwaadaardige tovenares Morgana ontwaakt namelijk ook. Om te voorkomen dat zij de wereld gaat vernietigen, moet Alex zijn krachten bundelen met zijn vrienden en vijanden.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer: 

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen