• onze waardering

Recensie: Hustlers RECENSIE

Recensie: Hustlers

De film Hustlers is het waargebeurde verhaal van een groep dames die de wereld van strippers en zakenlui op zijn kop zetten in de tijd van de financiële crisis in Amerika. Om rond te komen en te kunnen overleven gaan ze van strippen naar drogeren en stelen. Wat ontstaat is een hechte familie van manipulerende en machtige vrouwen.

Het verhaal van de film Hustlers is erg interessant. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, maar alle namen zijn veranderd. Normaal gesproken zien we vooral de zakenwereld, economie en politiek als het gaat om de financiële crisis van 2008. Het is fascinerend om dit eens van een heel ander perspectief te zien. Enerzijds is het een verhaal wat helemaal past in deze tijd, waar we vooral vrouwen in charge zien in plaats van de mannen. Deze film kent dan ook een aantal powervrouwen. Anderzijds is deze film een drama/misdaad waarin het eigenlijk ontzettend tragisch is hoe de levens van deze vrouwen eruit zien en hoezeer zij afhankelijk zijn van hun lichaam en de eigen grenzen die ze continu moeten opgeven. De makers zijn er goed in geslaagd om deze tegenstrijdigheid te laten zien. Zo zien we de stripclub, waar ze elkaar ontmoeten, vol zwoele kleuren, strakke muziek en sexy moves van de vrouwen. Achter de schermen zijn vooral de gesprekken tussen de vrouwen vermakelijk, maar ook confronterend als je merkt hoe strategisch slim ze eigenlijk zijn.

Hustlers is te beschrijven als de vrouwelijke versie van The Wolf of Wall Street. Ook deze film kent een behoorlijke cast. De belangrijkste speler is Jennifer Lopez, zij speelt Ramona. Ze is zeer overtuigend als stripper en des te beter in het neerzetten van Ramona, de leider van de groep. Het is bijzonder knap hoe ze ervoor zorgt dat ze onpeilbaar is voor de kijker; wat zijn nu haar motieven? Speelt ze een spel of is ze echt gehecht aan haar zelf gecreëerde familie? Het is dan ook niet verassend dat ze wordt genoemd in speculaties voor de oscars. Andere rollen worden gespeeld door Constance Wu (van Crazy Rich Asians), Keke Palmer en Julia Stiles.

Toch krijgt Hustlers zeer wisselende reviews. Het gaat van Oscarnominaties tot mensen die de zaal uit zijn gelopen. Dit is goed voor te stellen. Het eerste halfuur van de film is voornamelijk vrij bloot en is bedoeld om de sfeer van de wereld van strippers neer te zetten. Voor sommige is dit misschien iets te veel. De mannen kijken hun ogen uit, maar vinden later in de film te weinig actie en misdaad. De vrouwen houden van het drama, maar worden weer niet warm van al dat naakt. Het tempo in de film had in ieder geval wat hoger gekund. Twintig minuten minder en de film was mogelijk 5 hartjes geweest.

Al met al is Hustlers een zeer sterke film met een intrigerend plot en vooral een topcast die zeer sterke prestaties levert en zorgt voor een avond vol vermaak. 

Recensie: Hustlers

Hustlers

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In de film Hustlers volgen we de stripper Ramona (Jennifer Lopez) die aan Destiny (Constance Wu) een aantal basismoves in de paal uitlegt. Ramona zit krap bij kas en realiseert zich dat ze de mogelijkheid heeft om veel meer geld te verdienen. Ze krijgt namelijk veel klanten van Wall Street en volgens haar zijn het allemaal slechte mensen die geld afhandig hebben gemaakt van hard werkende mensen, zonder dat ze daar ooit voor naar de gevangenis hebben gehoeven. Ze besluit om samen met een paar andere vrouwelijke strippers deze mannen geld afhandig te maken.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

Toegevoegd door:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen