• onze waardering

Recensie: Everest: De jonge Yeti RECENSIE

Recensie: Abominable (Everest: De jonge Yeti)

Yi woont in Shanghai en komt op het dak van haar flat het laatste tegen wat ze had verwacht: een Yeti! Everest, zoals ze hem noemt, is ontsnapt uit een onderzoekscentrum en weet niet waar hij terecht gekomen is. Yi is haar vader verloren en weet hoe het is om je familie te missen - en ze is vastbesloten om Everest terug te brengen naar zijn ouders. Maar er zijn ook mensen die de jonge Yeti te pakken willen krijgen, en zij zullen niet stoppen voordat ze hem gevangen hebben!

Abominable is een computer geanimeerde film voor het hele gezin. Niet alleen voor jonge kinderen, maar ook voor (jong) volwassenen is het een leuke film. Het verhaal gaat over familie, doorzettingsvermogen en vriendschap, dus is ook voor oudere mensen mooi om te bekijken. De animaties zijn ontzettend goed gemaakt, en met bijpassende muziek geeft deze DreamWorks Animation film je een goed gevoel en maakt je aan het lachen.

Net als in Hoe tem je een draak (van dezelfde makers) heeft deze animatiefilm een gevaarlijk dier, dat als monster gezien wordt, maar krijgen ze het voor elkaar om hem schattig en knuffelbaar te maken. Everest ziet er een beetje dom uit, en omdat hij eigenlijk nog maar een kind is, kan hij lachen om en zich vermaken met de kleinste dingen. Dat maakt hem leuk om naar te kijken en je kan niet anders dan hem leuk vinden! Dit geldt ook voor Yi en haar vrienden, die Everest kostte wat het kost thuis willen brengen.

In Abominable zien we een stukje van de Chinese cultuur. Yi woont in Shanghai, de grootste stad van China. Dit is weer eens wat anders, en dat is verfrissend. Tegenwoordig is het niet meer zo standaard dat grote films zich in Amerika afspelen, maar het blijft leuk om andere culturen te leren kennen en ze in verschillende producties verwerkt te zien.

Omdat de jonge Yeti magische krachten bezit, zitten er leuke, mooie en magische stukjes in de film die anders niet mogelijk zouden zijn. Wanneer Everest zijn krachten wil gebruiken, begint hij laag te zingen/neuriën, waardoor hij zijn magische kracht uitstraalt. Dat is super goed verzonnen en verwerkt in deze film, en het maakt een aantal scènes mogelijk, die we niet hadden willen missen!

Abominable is een magisch avontuur en zal in ieder geval kinderen aan het lachen maken! Ook voor volwassenen die van animatiefilms houden is het een echte aanrader, omdat hij veel leuke aspecten bevat, maar ook een mooie boodschap heeft. Met mooie muziek en prachtige beelden, zul je je prima vermaken!

Recensie: Abominable (Everest: De jonge Yeti)

Everest De Jonge Yeti

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Als de ondeugende vrienden Yi (Chloe Bennet), Jin en Peng een jonge Yeti op hun dak ontdekken besluiten ze hem Everest te noemen. Vervolgens gaan ze op een epische speurtocht om dit magische wezen te herenigen met zijn familie op het hoogste punt van de aarde. Maar om Everest weer thuis te krijgen moeten de vrienden er wel in slagen om zoöloge Dr. Zara en zakenman Burnish die koste wat kost een Yeti wil vangen, telkens een stap voor te blijven.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen