• onze waardering

Recensie: This is us seizoen 3 RECENSIE

Recensie: This is us seizoen 3

Na het eerste seizoen van This is us, bleek de serie zo een succes dat het gelijk is vernieuwd voor twee seizoenen. Afgelopen jaar was het tijd voor seizoen 3. In dit 3e seizoen wordt The Big Three alweer 38 jaar oud en staat ons weer een hoop drama te wachten. Zo reizen we samen met Kevin af naar het mooie Vietnam, om meer te weten te komen over Jack zijn verleden. Beth en Randall krijgen het zwaar op zowel carrière gebied als in hun relatie en Kate en Toby blijven op zoek naar dat ene om hun leven compleet te maken: een kind.

This is us doet nog altijd waar het goed in is; het creëren van drama, maar ook hartverwarmende momenten. Bijzonder zijn de tijdlijnen die ze hanteren en deze gaan absoluut niet vervelen. Het is zo knap hoe This is us speelt met de tijd en hoe het verleden, heden en de toekomst samen komen in bepaalde thema’s. In dit seizoen zien we thema’s als verslaving en ouderschap als parallelle thema’s die in iedere tijdlijn terugkomen. En This is us is nog lang niet klaar met het toevoegen van nieuwe tijdlijnen. Zo zagen we in seizoen 2 al een volwassen Tess Pearson en een jonge William. In seizoen 3 maken we kennis met een jonge Jack en zijn broer Nick, zien we de eerste ontmoeting en date tussen teenage Randall en teenage Beth en is er één aflevering helemaal in het teken van Toby. De gelaagdheid van deze tv-serie is zo sterk en dat maakt dat de serie je altijd blijft verrassen! Het is de enige serie waarvan ik de plottwist niet zie aankomen en waar ik regelmatig op het verkeerde been wordt gezet.

Het was voor de kijkers even afwachten hoe seizoen 3 van This is us eruit zou gaan zien. Nu in seizoen 2 het grote mysterie rondom de dood van Jack was opgelost bleef de kijker achter met vragen: Zien we Jack nu nog wel in de serie (want Milo Ventimiglia kunnen we echt niet missen!) en hoe doet de serie het wanneer DE grote vraag is opgelost. Gelukkig hoeven we ons nergens zorgen over te maken. Met de Vietnam tijdlijn van Jack en het begin van de romance tussen Jack en Rebecca in het verleden leren we nog altijd veel nieuwe dingen over Jack. En This is us is gestart met een nieuw mysterie. Zo eindigde seizoen 2 met Randall die tegen adult Tess zegt: “It’s time to go see her”. Wie ze bedoelen met “her”? Vrijwel iedere aflevering in seizoen 3 geeft hints, maar hoe het precies in elkaar zit blijft nog een puzzel waarvan we niet alle puzzelstukjes hebben.

This is us seizoen 3 verdient vijf hartjes, omdat het zo ontzettend sterk blijft en het onmogelijk is om te stoppen met het kijken van deze serie. Het is een combinatie van spanning en plottwisten, drama en romantiek en ook zeker humor. Het voelt thema’s kritisch aan de tand, waarvan de Vietnam verhaallijn het beste voorbeeld is. Aflevering 4 "Vietnam" is mega indrukwekkend, maar ook de aflevering “Toby” en “Our little island girl” over Beth zijn erg goed. Dit alles is het werk van Dan Fogelman en de cast. Zij hebben niets voor niets de Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series gewonnen in 2019.

Ben jij This is us ook nog lang niet zat? Goed nieuws! De serie is in één keer vernieuwd voor nog eens drie seizoenen!

Recensie: This is us seizoen 3

This Is Us - Seizoen 3

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het derde seizoen van de Amerikaanse televisieserie This Is Us blijft de levens van de Pearson-familie volgen. De serie volgt Kate, Kevin en Randall die broer en zus van elkaar zijn. Zowel het verleden als het heden van de familie wordt getoond en hun levens zijn meer met elkaar verweven dan ze aanvankelijk dachten. Hun ouders, Jack en Rebecca, zijn een belangrijk onderdeel in het leven van de drie hoofdpersonen en middels flashbacks, die zich in 1980 en tussen 1989 en 1995 in Pittsburgh afspelen, komen we te weten wat er zich in hun jeugd en bij hun ouders heeft afgespeeld. Daarnaast hebben ze allen hun eigen leven en problemen waar ze mee om moeten zien te gaan.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen