• onze waardering

Recensie: Annabelle Comes Home RECENSIE

Recensie: Annabelle Comes Home

Annabelle Comes Home is de derde Annabelle spin-off van The Conjuring serie. Deze film is geregisseerd door Gary Dauberman, waarmee hij zijn debuut als speelfilm regisseur maakt. Eerder heeft hij al het script van The Conjuring geschreven.

Paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren hebben de bezeten Annabelle pop opgesloten in een speciale kast in hun artefacten ruimte. Ed en Lorraine Warren verlaten het huis en ze laten hun dochter Judy achter bij de kinderoppas Mary Ellen. Wanneer Mary’s vriendin Daniela op bezoek komt, doet ze een wanhopige poging om contact te leggen met haar overleden vader. Alleen heeft dat rampzalige gevolgen. De meiden moeten de demonen de baas zien te blijven tot de Warrens weer terugkomen.

Het lijkt erop dat regisseur Gary Dauberman zich te veel heeft geconcentreerd op de horroreffecten tijdens het maken van Annabelle Comes Home. Hierdoor komt het verhaal wat meer op de achtergrond te staan en dat is jammer. Ook Annabelle krijgt in deze film wat minder aandacht en dat is jammer. 

Er wordt dus meer aandacht gevestigd op de andere horrorelementen, waardoor je verwacht dat deze erg goed zullen zijn. Deze momenten zijn zeker niet per definitie slecht, maar helaas hebben we veel van de spannende en enge momenten al in andere horrorfilms voorbij zien komen. Hierdoor is de film helaas niet origineel en vernieuwend binnen het genre. 

Wat wel een groot positief punt in de film is, is het camerawerk. Het camerawerk zorgt namelijk echt voor de spanning in de film. Waar de horrorelementen het wat laten afweten, weet het camerawerk juist te overtuigen. Het huis van Ed en Lorraine Warren wordt namelijk op een donkere en duistere manier vastgelegd. Je hebt het gevoel dat er ieder moment iets kan gebeuren en dit houdt de aandacht van de kijker vast. Het huis voelt oprecht ontzettend eng aan en de sfeer wordt hierdoor goed neergezet. 

Daarnaast is het acteerwerk in Annabelle Comes Home ook erg sterk, het is alleen jammer dat de bekendere acteurs zoals Vera Farmiga en Patrick Wilson maar een kleine rol hebben. Het had de film zeker ten goede gekomen als zij een grotere rol hadden gekregen. De andere acteurs in de film zijn zeker niet slecht, alleen zijn de karakters niet driedimensionaal uitgewerkt. Hierdoor leef je niet heel erg mee met de karakters en vind je het niet erg als hen iets overkomt. Maar je kan jezelf dan ook de vraag stellen of dit erg is. Een horrorfilm is immers bedoeld om lekker een avondje te griezelen en niet om uitgediepte karakters op je scherm te zien. 

Annabelle Comes Home is een vermakelijke horrorfilm die prima geschikt is voor een griezelavondje. Helaas overstijgt de film niet het niveau van een middelmatige horrorfilm. 

Recensie: Annabelle Comes Home

Annabelle 3 - Annabelle Comes Home

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Annabelle 3 - Annabelle Comes Home is het derde deel van de succesvolle New Line Cinema Annabelle- filmreeks met in de hoofdrol de bezeten pop uit The Conjuring Universe. Met opnieuw Vera Farmiga en Patrick Wilson in de hoofdrol als Ed en Lorraine Warren.
    Vastbesloten om Annabelle ervan te weerhouden om nog meer verwoesting aan te richten, brengen de demonologen Ed en Lorraine Warren de bezeten pop naar een afgesloten kamer met bovennatuurlijke objecten in hun huis. Annabelle wordt opgesloten achter heilig glas, een glazen vitrine gezegend door een priester. Maar er volgt een onheilspellende nacht vol afschuw als Annabelle de boze geesten in de kamer doet ontwaken, die allemaal hun zinnen hebben gezet op een nieuw doelwit – de tienjarige dochter van de Warrens, Judy, en haar vrienden.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen