• onze waardering

Recensie: Then Came You RECENSIE

Recensie: Then Came You

Skye en Calvin ontmoeten elkaar bij de kankerpraatgroep. Skye is een bijzondere verschijning en Calvin moet eerst niets van haar hebben. Toch went Calvin aan haar, mede doordat Skye bezit van Calvins agenda neemt en hem meesleurt haar bucketlist na te volgen. Waarom? “Ik ga dood,” zegt Skye ieder moment waarop het kan. Ze nemen een job, ze worden ontslagen, ze komen in contact met de politie, ondergaan een leugentest, ze laten een merkteken achter ergens op de wereld… Dit alles omdat Skye kanker heeft. Verder zorgt Skye nog voor een date voor Calvin en eentje voor haarzelf. Bovendien heeft Calvin nog een geheim...

Skye (Maisie Williams) en Calvin (Asa Butterfield) zien elkaar voor het eerst bij de kankerpraatgroep. Daar krijgen ze de opdracht een bucketlist op te stellen. Als Skye vervolgens Calvin overtuigt met haar mee te gaan om haar bucketlist na te volgen, zegt ze: “Wees niet bang, ik sleep je niet helemaal naar Amsterdam!” Waar doet dit ons aan denken? Sky en Calvin trekken veel met elkaar op. Als een van de laatste momenten samen zijn aangebroken, klinkt het: “Maybe?” “Maybe.” Then Came You staat vol met onoriginele verwijzingen naar The Fault in our Stars. “Maybe ‘maybe’ will be our ‘always’.”

Skye is een zeer bijzondere verschijning. Ze draagt iedere dag een andere pruik en schakelt snel in stemmingen en gekke gedragingen. Ze zegt dat dit komt omdat ze doodgaat. Ze heeft allang in een hoekje zitten treuren, maar nu is het tijd om nog wat van de resterende dagen te maken! In de eerste helft van Then Came You kijk je hoe Skye het bloed onder je nagels vandaan haalt. Ze is vreselijk irritant en zelfs jij als toeschouwer hebt hier last van. Toch weet ze aan het eind van de film je goedkeuring te winnen. Dit is heel fijn, want op deze manier worden de emoties gemakkelijker toegelaten.

Een originele twist aan de plot is de filmlocatie: het vliegveld. Hier raakt Calvin aan de praat met de knappe stewardess Izzy (Nina Dobrev). Hoewel Calvin op een heel andere locatie op het vliegveld werkt, maakt Skye een twist zodat Izzy en Calvin toch een soort collega’s zijn. Bovendien regelt Skye afspraakjes, wat overigens een van de eerste momenten is dat je als toeschouwer sympathie voor haar krijgt. De toeschouwer hoopt dat het wat wordt tussen Izzy en Calvin. Door deze sprankels romantiek en hoop wordt de toeschouwer extra in de film gezogen. Dit is echt prettig, want zonder deze liefdeshoop was Then Came You kinderspel en enkel een verhaaltje over zieke mensen – waarvan er eentje een geheim heeft.

Then Came You is een soort The Fault in our Stars 2.0, maar dan zonder diepgang middels metaforen en dergelijke. Gelukkig brengt de hoop op een liefde tussen stewardess Izzy en koffertiller Calvin wel dat extra schepje, want anders was het enkel een verhaaltje over zieke mensen – waarvan er eentje een geheim heeft. Daarnaast is het prettig dat Skye tóch de toeschouwer voor zich weet te winnen, net zoals dat haar lukte bij Calvin, want zonder die sympathie voor Skye zou de toeschouwer absoluut niet emotioneel betrokken raken bij Then Came You.

Recensie: Then Came You

Then Came You

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  'Then Came You' vertelt het verhaal van Skye (Maisie Williams), een tienermeisje met een terminale ziekte, en Calvin (Asa Butterfield), een 19-jarige hypochonder die zelfs bang is voor zijn eigen schaduw. Calvin helpt Skye bij het volbrengen van haar nogal buitenissige "bucket list", de dingen die ze voor haar dood nog wil doen. Maar gaandeweg leert hij ook zijn eigen angsten te trotseren en te overwinnen en raakt hij verliefd op de beeldschone maar schijnbaar onaantastbare Izzy (Nina Dobrev).

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

 • Film & Serie top 6: december 2023

 • Young adult top 6: december 2023

 • Fictie top 6: december 2023

 • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen