• onze waardering

Recensie: Teen Spirit RECENSIE

Recensie: Teen Spirit

Violetta is een eenzame jonge vrouw. Ze is alleen met haar moeder, die moeite heeft om alle rekeningen te betalen. Violetta helpt haar, maar wat ze vooral graag doet is zingen. Op een dag doet ze mee aan audities voor Teen Spirit, een zangwedstrijd voor jong talent. Wanneer ze mee mag doen, gaat er een complete wereld voor haar open. Maar of het echt zo mooi en leuk is als het allemaal lijkt…

Elle Fanning, vooral bekend van haar rol als Aurora in Maleficent, speelt de hoofdrol in Teen Spirit. Violetta is van Poolse afkomst en spreekt dat ook meerdere malen in de film. Verder is de productie in het Engels. Er wordt gebruik gemaakt van bekende nummers die door de acteurs ingezongen zijn. Fanning zingt niet slecht, maar echt goed is het ook niet te noemen. Voor een film die om het zangtalent van het hoofdpersonage gaat, heeft Teen Spirit niet zo’n goede cast gekozen. 

Er gebeurt veel in de film, maar niet op een goede manier. Violetta gaat van een onbekende jonge vrouw, naar iemand die meedoet aan een zangwedstrijd, komt verder en staat vervolgens in de finale. Dat is in principe niet weinig, maar het is niet bepaald goed uitgewerkt. Alles gaat vrij snel en wordt oppervlakkig weergegeven. Je ziet wat er gebeurt, maar het maakt niet zo veel indruk. Er wordt in principe een heel seizoen van een talentenjacht in één film gestopt. Hierdoor heeft het veel minder diepgang.

Teen Spirit voelt wat saai aan en om eerlijk te zijn is het niet erg als hij afgelopen is. Het plot is voorspelbaar en er gebeuren veel dingen die in het echte leven niet zouden gebeuren. Dat is natuurlijk wel vaak in films, maar dat een tienermeisje bij een lokale dronkenlap (die ze helemaal niet kent) in de auto stapt, is toch vrij raar. Dat is iets wat tegenwoordig gewoon niet meer kan, en maakt het geheel nogal ongeloofwaardig. Helemaal als die man toevallig haar nieuwe manager wordt…

Voor mij had Teen Spirit weinig om me te interesseren. Het grootste pluspunt aan de film is dat de nummers die Violetta zingt als een soort videoclip gemonteerd zijn, wat best leuk is om naar te kijken. Een keer bekijken is prima, maar ik zou hem zelf niet nog eens opzetten.

Recensie: Teen Spirit

Teen Spirit

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De 17-jarige Violet (Elle Fanning) droomt van een leven als popster en haar saaie leventje op het Isle of Wight te ontvluchten. Wanneer op een dag de zangwedstrijd "Teen Spirit" voorbij komt, lijkt haar droom om een ster te worden misschien wel mogelijk. Zeker omdat ze wordt bijgestaan door haar mentor en voormalig operazanger Vlad. Maar gaandeweg ontdekt Violet dat de weg naar succes niet zonder valkuilen verloopt en moet ze haar eigen onzekerheden overwinnen.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen