• onze waardering

Recensie: Just mercy RECENSIE

Recensie: Just mercy

In Just mercy volgen we de jonge Bryan Stevenson. Hij is een advocaat vol talent en ambities. Wanneer hij naar Alabama vertrekt om daar de mensen te verdedigen die de doodstraf hebben gekregen, ontmoet hij Walter McMillian. Al het bewijs wijst erop dat hij onschuldig is, maar hoe komt het dat hij dan vastzit voor moord.. wachtend op de doodstraf?

Bijzonder aan Just mercy is dat deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, geschreven door Bryan Stevenson. De laatste jaren zie je meer van dit soort verhalen in de bioscoop. Misdaad, justitie en vooral onterechte veroordelingen. In dit verhaal gaat het met name over de bewijsvoering die van geen kanten klopt. Er zijn zoveel getuigen die Walter McMillian vrij kunnen pleiten, maar er is nauwelijks onderzoek gedaan. En dat allemaal vanwege racisme. Just mercy is daarin niet nieuw, maar dat maakt de film niet minder indrukwekkend. Iedere keer weer wanneer je een dergelijk verhaal ziet, beneemt het je de adem. Hoe kan dit echt gebeurd zijn? Het is bizar en dit zien en horen blijft schokkend.

Walter McMillian wordt gespeeld door Jamie Foxx. De jonge nieuwkomer in de rechtbank wordt gespeeld door Michael B. Jordan. Dit zijn natuurlijk twee grote namen en ook zeer sterke acteurs. Foxx weet keer op keer te ontroeren en de machteloosheid die hij laat zien is zeer emotioneel. Wat betreft Michael B. Jordan is het een kwestie van tijd wanneer hij een Oscar gaat winnen. Deze man is zo sterk in zijn mimiek, in zijn stem, hij is gewoonweg fenomenaal. De dialogen zijn sterk, het script heeft een fijne opbouw en de emoties zijn zeer geloofwaardig. Naast deze twee mannen heeft Brie Larson een prima bijrol.

Aan het einde van de film zie je hoe het met de echte personen gaat nu. Hier hadden ze nog wel kleine stukjes aan mogen toevoegen, om bijvoorbeeld te zien hoe het is afgelopen met mensen zoals de arrogante, blanke sheriff. De korte aftercredits hadden uitgebreider gekund.

Just mercy is een fenomenale film over de opmars van de beroemde en bijzondere advocaat Bryan Stevenson. Deze film raakt je diep, zeker wanneer je ziet dat er gevangenen zijn voor wie het zolang duurt voordat er eindelijk rechtvaardigheid is voor ze. Dit is een must-see voor iedereen.

Recensie: Just mercy

Just Mercy

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een intens, op feiten gebaseerd drama over de jonge advocaat Bryan Stevenson en zijn historische strijd voor gerechtigheid. Michael B. Jordan en Oscar®winnaars Jamie Foxx en Brie Larson spelen de hoofdrollen in Just Mercy, een meeslepend drama dat een van de belangrijkste verhalen van onze tijd naar het grote scherm brengt. In het intense, op feiten gebaseerde Just Mercy volgen we de jonge advocaat Bryan Stevenson (Jordan) en zijn historische strijd voor gerechtigheid. Na zijn studie aan Harvard kan Bryan kiezen uit tal van lucratieve banen. Maar in plaats daarvan gaat hij naar Alabama om gevangenen te verdedigen die ten onrechte zijn veroordeeld of niet de juiste juridische bijstand hebben gekregen. Hij krijgt daarbij steun van de plaatselijke advocaat Eva Ansley (Larson). Een van zijn eerste en meest controversiële zaken is die van Walter McMillian (Foxx), die in 1987 ter dood is veroordeeld voor de geruchtmakende moord op een 18-jarig meisje, ondanks een overvloed aan ontlastend bewijs en het feit dat de enige getuigenverklaring tegen hem afkomstig is van een crimineel met een motief om te liegen. In de jaren daarna raakt Bryan verwikkeld in een juridisch en politiek steekspel en krijgt hij te maken met openlijk racisme in zijn strijd voor Walter en andere gedetineerden, waarbij hij wordt tegengewerkt door het systeem.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer:

Nieuwste artikelen

 • De moeilijke Harry Potter Quiz

 • Complete Young Adult series die je achter elkaar wil lezen

 • Tattoo's geïnspireerd door boeken

 • Boekenkasten om van te dromen

 • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen