• onze waardering

Recensie: High School Musical: The Musical - The Series RECENSIE

Recensie: High School Musical: The Musical - The Series

Was jij ook zo weg van de films van High School Musical? Goed nieuws, want er is nu een nieuwe serie op Disney+ te zien. Niet met de cast van de films, en het is ook geen vervolg of remake. Op de school waar de opnames van de films gedaan zijn, gaan de leerlingen de musical opvoeren. In deze serie zien we hoe ze repeteren, de nummers uit de High School Musical film zingen en ook nieuwe liedjes worden gezongen. Ook de persoonlijke levens van de leerlingen komen aan bod, en dit zorgt voor een compleet nieuwe serie, gebaseerd op een verhaal wat we al kennen.

High School Musical: The Musical - The Series is een serie waar echte High School Musical fans wel even aan zullen moeten wennen. De nummers zoals we die kennen worden nu gezongen door anderen, en dat is heel anders dan in de films. Verandering hoeft zeker niet slecht te zijn, maar je moet wel even omschakelen. Gelukkig is er een nieuw verhaal omheen verzonnen, en is het niet zo dat de film opnieuw gemaakt is. Dat kan heel storend zijn als kijker, vooral als je de originele versie heel goed kent.

De scholieren die meedoen aan de musical zijn allemaal op hun eigen manier gemotiveerd, en ze hebben allemaal hun eigen karaktereigenschappen en problemen. Zoals het hoort in een musical, worden nieuwe liedjes niet alleen tijdens optredens geïntroduceerd, maar zingen de personages ook gewoon wanneer ze daar zin in hebben. Heerlijk, toch?!

High School Musical: The Musical - The Series werkt van de audities voor de voorstelling naar de repetities, en uiteindelijk de openingsavond. Hierdoor zie je het hele proces van de leerlingen van begin tot eind en dit zorgt ervoor dat je bijna het gevoel hebt dat je er bij bent. De serie slokt je op en voor je het weet is er weer een aflevering voorbij gegaan!

Voor High School Musical fans is het even wennen om deze serie te bekijken. Maar als je niet te erg vasthoudt aan de acteurs en de nummers zoals je die kent, is dit een leuke serie om te bekijken. En heel misschien zie je nog wel even een oude bekende in High School Musical: The Musical - The Series!

Recensie: High School Musical: The Musical - The Series

High School Musical: The Musical: The Series - Seizoen 1

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  In High School Musical: The Musical: The Series volgen we een aantal nieuwe leerlingen van East High, die een musical-versie van de film op gaan voeren voor hun winter theaterproductie!

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • 10x populaire jongen versus verlegen meisje films

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

Zoek in artikelen