• onze waardering

Recensie: All the bright places RECENSIE

Recensie: All the bright places

In All the bright places volgen we Theodore, een wat excentrieke puber. Wanneer hij aan het hardlopen is, treft hij Violet. Ze staat op de rand van een brug, klaar om te springen. Het is het begin van een bijzondere band waarin ze elkaars leven voorgoed veranderen.

All the bright places is een film in het genre romantiek/drama, natuurlijk gebaseerd op het succesvolle boek van Jennifer Niven. Allereerst is het bijzonder fijn dat Jennifer Niven ook mee heeft geschreven aan het filmscenario. Het gevolg is dat de film vrij trouw blijft aan het boek, iets wat wij boekfanaten altijd kunnen waarderen. Natuurlijk is er veel geschrapt in het filmscript wat wel in het boek staat, maar dat is onvermijdelijk. Al had er wel meer tijd besteed mogen worden aan de post-its en de betekenis ervan.

De hoofdrollen worden gespeeld door Justice Smith en Elle Fanning. Justice Smith, bekend van Detective Pikachu, is ook hier weer charmant en sterk in zijn rol. Zijn luchtige houding zorgt er regelmatig voor dat de film niet te zwaar wordt. Elle Fanning is fenomenaal als altijd en met name in haar emoties. Deze twee mensen zijn goed gecast en zij maken All the bright places tot een succes. Beide zijn overtuigend en gaan geen seconde vervelen.

Alhoewel de film een romantische drama wordt genoemd, is met name het drama volop aanwezig. In het boek is dit ook zo. Beide personages dragen een flinke rugzak met lasten en zorgen. Het mooie is dat ze elkaar steunen en dat dat de rugzak (even) minder ondraaglijk maakt. De film is dan ook vooral een film die je kijkt met een doos tissues. Vanaf de eerste scene raakt de film je en houdt het je aandacht vast. De film heeft een mooie opbouw en de filmlocaties maken het fijn om naar te kijken. Het is een typische young adult film die recht doet aan het boek en zeker aantrekkelijk zal zijn voor de doelgroep. Ondanks de doelgroep heeft All the bright places een groot aantal pittige thema's. De balans tussen deze thema's en het Young Adult genre is soms wat moeilijk, want daardoor mist het de diepte (van met name het personage van Theodore) die het naar 5 sterren had kunnen brengen.

Recensie: All the bright places

All The Bright Places

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  All The Bright Places is gebaseerd op het boek Waar het licht is van Jennifer Niven. Violet is op weg naar de klokkentoren van haar school, haar dood tegemoet tredend door middel van zelfdoding. Ze kan het verdriet van haar zusters dood niet meer verdragen. Bovenin de toren komt ze echter Theodore Finch tegen, die door de meeste leerlingen tot 'vreemd' gedoopt is, omdat hij last van woede en manische uitbarstingen heeft. Violet staat bekend als de populaire cheerleader. De twee vormen een onverwachte band. Samen moeten ze voor een schoolproject toeristische attracties bezoeken, wat er voor zorgt dat Violet langzaamaan herstelt. Theodore kampt helaas nog steeds met zijn gebruikelijke demonen.

Meer info

Toegevoegd door:

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen