• onze waardering

Recensie: Younger - seizoen 1 RECENSIE

Recenise: Younger - seizoen 1

Liza Miller is 40 jaar en zojuist gescheiden van haar man. Omdat ze jarenlang huisvrouw is geweest en heeft gezorgd voor haar dochter, is haar CV niet bepaald denderend. Tel daar de leeftijd bij op en Liza ziet haar kansen op de arbeidsmarkt al snel dalen. Wanneer ze erachter komt dat leeftijd is wat telt, besluit ze zich jonger voor te doen. En wel met succes, ze krijgt een baan in de boekenwereld als assistent van een van de hoofden in een uitgeverij.

Younger is een komedie- en dramaserie die is gebaseerd op een boek van Pamela Redmond Satran. Het boek is wereldwijd ontzettend populair onder vrouwen, zowel jong als oud. Dit is mede te danken aan de jonge, verfrissende stijl van schrijven. Daarbij is het voor velen herkenbaar. Uiterlijk is wat telt, dat is wat veel vrouwen dagelijks ervaren. De serie weet dit concept volledig te omarmen en op fantastische wijze over te brengen naar de kijker. Iedere aflevering heeft een lekker tempo en kijkt heerlijk luchtig weg. De serie heeft de perfecte balans tussen gevatte en scherpe humor, vrouwendrama en natuurlijk altijd de spanning van Liza die haar leeftijd geheim probeert te houden. Liza staat natuurlijk centraal, maar ook alle bijrollen worden stevig en overtuigend neergezet.

Hoofdpersoon Liza Miller wordt gespeeld door Sutton Foster, bekend als actrice en musicalster. Deze rol is haar op het lijf geschreven. Allereerst omdat ze qua uiterlijk inderdaad veel jonger lijkt dan dat ze is, maar ook omdat ze dat heerlijke meisjesachtige van de serie en haar personage perfect weet te spelen. Ze is charmant en heeft een fijn gevoel voor humor.

Briljante casting dus, en niet alleen voor Liza Miller maar ook voor de andere castleden. Zo zullen veel vrouwen Younger zijn gaan kijken vanwege de terugkomst van Hilary Duff op tv, en terecht want ook zij is steengoed in deze serie als enerzijds zakelijke powervrouw en anderzijds naïeve millennial. Nico Tortorella speelt de jonge knappe man Josh die Liza aanziet voor een jongere vrouw en gelijk interesse heeft. Daarmee heeft Younger gelijk een andere interessante verhaallijn te pakken, namelijk het leeftijdsverschil tussen man en vrouw in een liefdesrelatie. Hier hebben we allemaal een mening over en het zorgt dan ook voor een mooie en herkenbare verhaallijn. Naast Josh is er ook nog een absolute tegenpool genaamd Charles en daarmee is de welbekende love triangle compleet. Fans van Younger zijn behoorlijk verdeeld. Word jij Team Josh of Team Charles?

Over één ding waren de fans van Younger het al gauw eens: Er moet een 2e seizoen komen. En dan is er natuurlijk ook de wens op meer afleveringen per seizoen, want 12 afleveringen van ongeveer een halfuurtje is absoluut niet genoeg voor deze lekkere vrouwenserie.

Recenise: Younger - seizoen 1

Younger - Seizoen 1

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Gebaseerd op de novelle van Pamela Redmond Satran, volgt Younger de 40 jaar oude/jonge Liza, die opeens een alleenstaande moeder wordt en die probeert weer een weg terug te vinden in de werkende wereld, maar ze ontdekt dat het nagenoeg onmogelijk is om weer vanaf het begin te beginnen op haar leeftijd.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Outlander - Seizoen 1

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen