• onze waardering

Recensie: Bloodshot RECENSIE

Recensie: Bloodshot

In Bloodshot wordt Ray Garrison, een overleden soldaat, opnieuw tot leven gewekt. Echter, het bedrijf RST heeft hem een flinke upgrade gegeven en hij is nu de ultieme moordmachine. Met krachten als genezing, snelheid en verdraagzaamheid is hij niet te stoppen. Wanneer Garrison wordt ingezet als pion, begint hij zich af te vragen wie de good guys zijn en wie de bad guys.

Bloodshot is gebaseerd op een serie van comic books en het is dan ook de bedoeling dat deze film het begin wordt van een serie. Het resultaat is dat deze film een behoorlijk stevige basis legt in de verhaallijn. Hierdoor komt Bloodshot wat langzaam op gang, maar gelukkig komt er uiteindelijk meer dan genoeg actie. Om deze actieheld te spelen hebben ze Vin Diesel weten te strikken, die de hoofdrol speelt van Ray Garrison. Rollen als deze passen ontzettend goed bij hem. Hij is een en al spieren, maar tegelijkertijd heeft hij ook altijd zo'n vibe waardoor je hem gelijk aardig en sympathiek vindt. Wat dat betreft doet Vin Diesel niet veel anders dan in andere films, maar wat hij doet... doet hij steengoed.

Andere rollen in Bloodshot zijn weggelegd voor de vrouwelijke Eiza González. Zij komt over als een prima, of zelfs goede, actrice maar lijkt simpelweg te zijn gecast om in veel te korte truitjes knap rond te paraderen door de film. Erg cliché en ouderwets. De film krijgt een flinke impuls wanneer Lamorne Morris als de ietwat gestoorde wetenschapper in beeld komt. We kennen hem natuurlijk als Winston, A.K.A. Winnie the Bish, uit New Girl en wat is het fijn en genieten om hem eindelijk weer eens op onze tv te mogen zien. Zijn humor en goede timing zorgen dat Bloodshot toch een hartje meer verdiend.

Alhoewel de film in eerste instantie tamelijk voorspelbaar lijkt, zijn er hier en daar toch nog wat verrassende plottwisten. Dat maakt de film tot een goede combinatie van drama en actie. De film heeft een mooie opbouw in spanning, met natuurlijk (zoals het hoort bij een actiefilm) een flinke finale vol stunts, special effects en geweld. De film is dus niet bepaald origineel, maar dat is ook echt niet nodig bij dit soort actiefilms. Voor de kijker is het lekker achteroverleunen. Het is niet te moeilijk en gewoon heerlijk entertainment.

De tijd zal uitwijzen of Bloodshot een vervolg krijgt, want de reviews zijn behoorlijk wisselend.

Recensie: Bloodshot

Bloodshot

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Ray Garrison (Vin Diesel) is een marinier die door RTS Corporation opnieuw tot leven gewekt wordt als de superheld 'Bloodshot'. Met nanotechnologie in zijn aderen is hij sterker dan ooit en geneest hij meteen van verwondingen. RTS Corporation heeft niet alleen de controle over zijn lichaam, maar ook over zijn geest en herinneringen. Ray zet alles op het spel om de controle over zijn leven terug te krijgen.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen