• onze waardering

Recensie: Killerman RECENSIE

Recensie: Killerman

Moe Diamond (Liam Hemsworth) is opgegroeid in het diamantdistrict in New York en kent de sieradenhandel als geen ander. Zijn connecties gebruikt hij voor het witwassen van geld. Wanneer Moe en zijn vriend Skunk (Emory Cohen) verantwoordelijk worden voor een miljoenenbedrag door een lucratieve deal van Skunks oom, besluiten ze dit via een andere deal te investeren om zo snel en zoveel mogelijk miljoenen te verdienen. Deze deal blijkt echter opgezet door corrupte agenten en een wilde achtervolging, waarbij Moe gewond raakt en zijn geheugen verliest, blijft niet uit. Wanneer ook zijn verloofde zwaargewond raakt en Skunk wordt opgepakt, zet hij alles op alles om de verantwoordelijke voorgoed te stoppen.

Killerman, geschreven en geregisseerd door Malik Bader, belooft volop actie en spanning en lijkt op het eerste oog interessant, maar maakt dit gedurende de film helaas niet waar. De eerste helft komt langzaam op gang en tot zeker over de helft van de film is alles wat er tot dan toe is gebeurd geen verrassing. Dit heb je namelijk allemaal kunnen lezen in de samenvatting van de film zelf. Maar ook daarna is de film geen hoogvlieger. Het scenario is eenvoudig en blijft oppervlakkig, waardoor het hele verhaal een beetje voortkabbelt. De een na de andere gewelddadige scène volgt elkaar op en diepgang is nergens te vinden. De drugs- en witwaspraktijken liggen voor de hand en zijn te vluchtig uitgewerkt. Ontzettend jammer dat er niet meer gedaan is met het geheugenverlies van Moe, want dit had veel dieper uitgewerkt kunnen worden om het een interessant verhaal te maken.

De casting voor bepaalde personages had daarnaast beter gekund. Hoewel sommige acteurs erg hun best doen om hun rol overtuigend neer te zetten, gaat het niet iedereen even goed af om de rol van drugscrimineel op zich te nemen. Bij filmcriminelen verwacht je toch op zijn minst een echte schurk, maar voor sommige van deze criminelen zou je je nek niet omdraaien als je ze op straat tegen zou komen. Liam Hemsworth, de jongste telg uit de Hemsworth-familie, doet zijn best er iets van te maken, maar ook hij kan het niveau van de film niet omhoog brengen.

Hoewel het einde van Killerman enigszins een verrassende wending heeft, doet de rest van de film dit teniet. Was het scenario wat beter en spannender uitgewerkt geweest, dan had dit een prima film kunnen zijn. Maar voor nu blijft Killerman hangen in middelmatigheid.

Recensie: Killerman

Killerman

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Opgegroeid in het diamantdistrict in New York kent Moe Diamond (Liam Hemsworth) de sieradenhandel vanbinnen en vanbuiten en gebruikt zijn connecties voor het witwassen van geld. Als Moe en zijn vriend Skunk (Emory Cohen) verantwoordelijk worden voor bergen aan contant geld, besluiten ze dit via een snelle deal te investeren om zo mogelijk miljoenen te verdienen. De deal blijk een door corrupte poltieagenten opgezette val. Wat volgt is een wilde achtervolging door de straten van New York en een gewelddadige confrontatie. Moe raakt gewond en wordt wakker zonder geheugen tussen cash en drugs. Opgejaagd door moordzuchtige agenten raakt Moe zijn verloofde (Diane Guerrero) zwaargewond en wordt Skunk opgepakt. Moe zal alles op alles zetten om degenen die verantwoordelijk voor eens en voor altijd zijn neer te halen.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen