• onze waardering

Recensie: The Boy: Brahms Curse RECENSIE

Recensie: The Boy: Brahms Curse

Liza en haar zoontje Jude worden aangevallen wanneer er gewelddadig ingebroken wordt in hun huis. Beide zijn getraumatiseerd nadat Liza ernstig gewond is geraakt, en in een poging hun trauma achter zich te laten, verhuizen ze naar een huis op het platteland. Daar vindt Jude een pop, die hem lijkt te helpen alles weer op een rijtje te krijgen. De pop, Brahms, bezit duivelse krachten. Hij heeft regels voor het gezin - als zij zich daar niet aan houden, gebeuren er vreemde dingen.

De Amerikaanse naam van de film is Brahms Curse: The Boy II. Het is dus een vervolg, maar het is niet nodig om de eerste film gezien te hebben. In de eerste film komt Brahms natuurlijk ook voor, en in de tweede film vindt Jude hem, begraven in het zand. Je hebt de kennis uit het origineel uit 2016 niet nodig om deze film te begrijpen, het enige wat je moet weten is dat de pop bezeten is en vreemde dingen kan laten gebeuren. Maar dat was al duidelijk genoeg. Het enige wat handig is om te weten, is dat de film zich afspeelt bij het landhuis uit het eerste deel.

Het idee voor deze horrorfilm is niet erg origineel. Een verlaten landhuis, waar een pop gevonden wordt die kan bewegen en rare dingen laat gebeuren... Dat verhaal kennen we inmiddels wel, lijkt me. Erg vernieuwend kun je The Boy: Brahmns Curse dus niet noemen.

Het acteerwerk is prima gedaan. De jonge Jude, gespeeld door Christopher Convery, is na het voorval in het oude huis gestopt met praten. Hij heeft dus weinig tekst, maar zijn gezichtsuitdrukkingen en houding zijn goed gedaan. Je kunt precies aan hem zien hoe hij zich voelt, zonder dat hij woorden hoeft te gebruiken.

Omdat de film zich vooral op de afgelegen plek afspeelt, zitten er weinig personages in The Boy: Brahmns Curse. Het verhaal richt zich echt op het gezinnetje van drie, waarbij vooral Liza en Jude belangrijk zijn. O, en de creepy pop genaamd Brahms, natuurlijk.

De schrikmomenten in de film worden vooral veroorzaakt door gebruik te maken van geluiden en muziek. Het is niet zo dat veel heftige dingen in beeld te zien zijn, dus het hangt vooral af van hoe hard je het geluid hebt staan en hoe snel je zelf schrikt.

The Boy: Brahms Curse is geen heel goede film. Er zitten inderdaad schrikmomenten in, maar het verhaal is niet origineel en al met al is het geen film die heel erg aanspreekt.

Recensie: The Boy: Brahms Curse

The Boy 2 Brahms' Curse

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Na een gewelddadige overval besluit Liza (Katie Holmes) om met haar man Sean en getraumatiseerde zoontje Jude te verhuizen naar het prachtige Heelshire Mansion. Zich niet bewust van de angstaanjagende geschiedenis die het landgoed met zich mee draagt, betrekken ze het grote huis. Wanneer de kleine Jude de levensechte pop Brahms ontdekt, lijkt het plots beter met hem te gaan. Wat het gezin echter niet weet, is dat de pop duivelse krachten bezit en deze op het gezin zal ontketenen. In The Boy: Brahms’ curse keert regisseur William Brent Bell (The Devil Inside) met Katie Holmes in de hoofdrol terug naar het angstaanjagende landgoed Heelshire!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen