• onze waardering

Recensie: Le prince oublié RECENSIE

Recensie: Le prince oublié

Djibi is een weduwnaar die zijn dochtertje Sofia alleen opvoedt. Iedere avond, voor het slapengaan, vertelt hij haar een verhaaltje. Alle verhalen spelen zich af in Storyland, waar Djibi de prins is die zijn dochter Sofia als prinses telkens weer redt uit de klauwen van de slechteriken. Maar Sofia wordt ieder jaar ouder en wanneer zij naar de middelbare school gaat, hoeft ze geen verhaaltje meer voor het slapengaan.

Le prince oublié is een Franse film in het genre avontuur en kinderen. De film lijkt inderdaad gericht op kinderen. Sommige scènes sluiten goed aan bij die doelgroep, maar sommige dingen (zoals de boodschap van de film) lijken meer gericht op volwassenen. Wat het doel is van Le prince oublié, blijft dan ook de grootste vraag.

In ieder geval heeft deze film een leuk en origineel plot. Het is creatief bedacht. De film ziet er qua vormgeving prima uit, al is wel duidelijk een verschil te zien met Amerikaanse films die we gewend zijn. Zo zijn de outfits in Storyland alsof er een plaatselijke feestwinkel is leeggekocht, het ziet er hier en daar dus wel wat amateuristisch uit.

De rol van vader Djibi wordt gespeeld door Omar Sy. Een acteur die we natuurlijk kennen van Intouchables en die tegenwoordig ook buiten Frankrijk vele rollen heeft in films en series. Deze rol, die vol zit van avontuur en gekkigheid, is hem op het lijf geschreven. Het is grappig om te zien hoe hij als prins, compleet met een enorm groot ego, rond loopt op de 'set' van Storyland. Zijn aanstekelijke glimlach en hoe hij stoeit met zijn steeds ouder wordende dochter, maakt dat je als kijker al snel met hem meeleeft. Iedereen zal de pijn en struggle herkennen van een ouder, die het moeilijk vindt om de kindertijd achter zich te laten en het kind meer los te laten. Ook de andere rollen, zoals die van dochter Sofia en van de overbuurvrouw worden goed vertolkt. Een van de slechteriken in Storyland, gespeeld door François Damiens is voor volwassenen niet om aan te zien. Erg flauw en slecht geacteerd.

Le prince oublié zit qua beoordeling tussen de 3 en 4 hartjes. Enerzijds oogt de film wat amateuristisch en is de film zoekende in wat de doelgroep is. Anderzijds is de kern, het plot van de film, charmant en is Omar Sy ontwapenend als liefhebbende ouder.

Recensie: Le prince oublié

Le Prince Oublié

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het leven van Djibi (Omar Sy) draait volledig rond zijn dochter Sofia, die hij alleen opvoedt. Elke avond verzint hij een verhaal voor het slapengaan. Deze wonderlijke avonturen komen tot leven in een fantasiewereld waar prinses Sofia en haar vader, de dappere prins, altijd de helden zijn.

  Maar wanneer Sofia naar het middelbaar gaat, komt er een einde aan hun ritueel. Djibi moet aanvaarden dat zijn kleine meisje groot wordt… De prins gaat een epische strijd aan om toch een plekje in het verhaal te behouden.

Meer info

GERELATEERDE ARTIKELEN

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Fault in our stars

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen