• onze waardering

Recensie: FBI seizoen 1 RECENSIE

Recensie: FBI

Liefhebbers van misdaadseries zoals CSI, NCIS en Law & Order kunnen hun hart ophalen aan de nieuwe serie FBI. In deze serie wordt een kijkje gegeven in het reilen en zeilen van het New Yorkse kantoor van de FBI. Met niemand minder dan Dick Wolf als producer, tevens producer van Law & Order, en een team vol ervaring naast hem, ligt de verwachting van deze nieuwe serie dan ook hoog.

In FBI volgen we het team van het New Yorkse kantoor tijdens hun dagelijkse werkzaamheden wanneer zij opgeroepen worden bij een volgende misdaad. We kijken mee over de schouders van special agents Maggie Bell en haar collega Omar Adom 'OA' Zidan die bij iedere misdaad op onderzoek uitgaan. Samen met een groot team  op kantoor komen zij steeds weer in actie en zetten zij hun leven op het spel om dat van anderen te redden.

Het eerste seizoen bestaat uit 22 afleveringen met ieder een volledig eigen onderwerp. De misdaden die aan bod komen zijn divers en hebben steeds een andere invalshoek. Afleveringen waarin mensenhandel, radicalisering, seriemoordenaars en ontvoeringen voorkomen – populaire thema's voor dit soort series – maar ook diverse andere, verrassende – niet nader te noemen - thema's komen aan bod. Door deze afwisseling blijft het interessant om te kijken en kijk je steeds weer uit naar de volgende aflevering.

De rode draad door het verhaal zijn de levens van Maggie en OA, en dan met name het leven van Maggie. Zij verloor haar man bij een auto-ongeluk en probeert dit, een jaar later, nog steeds een plekje te geven. Tot het moment waarop een bepaalde zaak een nieuw licht laat schijnen op de dood van haar man en zij verder op onderzoek uitgaat.  Je leert Maggie en OA steeds een beetje beter kennen. Niet genoeg om een volledig profiel van hen te kunnen schetsen, maar wel zodanig dat je weet waar bepaalde uitingen en hun gedrag vandaan komt. Je leert de persoon achter de stoere special agents kennen.

Net zoals in elke andere misdaadserie met hetzelfde karakter is het de vraag in hoeverre bepaalde handelingen realistisch zijn. In elke aflevering wordt uiteraard een misdaad opgelost, wat natuurlijk erg snel gaat in vergelijking met het echte leven. Wel zijn de technologische snufjes die worden gebruikt op kantoor ongetwijfeld deel van de dagelijkse praktijk bij de echte FBI. Het is verbazingwekkend wat er tegenwoordig mogelijk is om het gaat om opsporing en FBI geeft dan ook een interessant kijkje in deze keuken. De totale tijdspanne waarin de serie zich afspeelt is 10 maanden.

Het enige vreemde is dat in één aflevering ineens een melding vrijwel volledig door andere collega's wordt opgepakt, waardoor je Maggie en OA vrijwel niet ziet. Dat maakt de aflevering zeker niet minder interessant of spannend, maar als je alle andere afleveringen hetzelfde team volgt en ineens niet meer, is dat wel enigszins vreemd.

Al met al is seizoen 1 van FBI een heerlijk seizoen voor liefhebbers van dit soort series. De afleveringen zijn afwisselend en de personages interessant en menselijk. Je leert het hele team steeds een beetje beter kennen en je leeft mee met wat er gebeurt. Hopelijk is het tweede seizoen net zo leuk als dit seizoen! 

Recensie: FBI

FBI - Seizoen 1

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Dick Wolf en het team achter de serie Law & Order zijn terug met een nieuwe kijk op de innerlijke werking van het New Yorkse kantoor van de FBI. Volg het team van dichtbij en zie hoe ze alles op alles zetten om met hun vaardigheden en uitmuntende technologie de stad en het land veilig houden.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Aarde eten - Dolores Reyes

 • Eigenwijze voeten - Irène Storm

 • Zonlicht op Crystal Sands - Holly Martin

 • De 6:20 man - David Baldacci

 • De school van de magische dieren: Top of flop - Margit Auer

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen