• onze waardering

Recensie: Force of Nature RECENSIE

Recensie: Force of Nature

Agent Cardillo stuit bij het ontruimen van een pand per toeval op een groep criminelen die een grote roof gepland hebben. Ze hebben dit tijdens een storm verzonnen, waardoor Cardillo en zijn partner in hetzelfde appartementencomplex zijn om de inwoners te ontruimen. Er volgen een paar spannende uren waarin de kogels rondvliegen, de storm aanwakkert en de agenten hun best doen om iedereen in veiligheid te brengen.

Force of Nature is een actiefilm met onder andere Mel Gibson. Het verhaal begint een beetje onstuimig: je ziet veel personages en hun acties, maar het is nog niet duidelijk hoe het allemaal bij elkaar moet komen. Het lijkt in eerste instantie of je verschillende verhalen volgt die niets met elkaar te maken hebben. Gelukkig wordt dit naarmate de film vordert duidelijker en komt alles bij elkaar.

Wat goed is aan Force of Nature, is dat de muziek de scènes ondersteund en zo voor een hoop spanning zorgt. Zo zie je in het begin een stuk waarin een groep criminelen in een koffietent zit en een overval plant. Het is een lichte dag, een gezellig plekje. Zonder de ondersteuning van de muziek zou het eruitzien als een heerlijke middag, zonder een vuiltje aan de lucht. Maar met de toegevoegde muziek voel je spanning opborrelen en daardoor weet je dat het foute boel is. Zo gaat het de hele film door en ondanks dat het tempo niet heel hoog ligt, voel je wel hoe beladen de momenten zijn. Dat is een sterk punt aan de film en maakt het interessant.

De storm wordt steeds heftiger om het appartementencomplex heen. Van heftige regenval gaat het over in onweer en een tornado bezoekt de hoofdpersonen. Ook het weer draagt bij aan een spannend avontuur. Wel zitten er wat overdreven aspecten in de film, zoals een bizar huisdier en talloze kunstwerken die bij een oude man in huis lijken te liggen. De personages hebben weinig diepgang, wat Force of Nature wel minder bijzonder maakt dan hij zou kunnen zijn. 

Force of Nature is geen hoogstaande actiefilm die je van begin tot eind op het puntje van je stoel laat zitten, maar een vermakelijk tijdverdrijf voor fans van het genre. In het oog van de storm is in dit geval geen rust, maar er gebeurt een hele hoop. Als kijker kun je alleen maar afwachten en je laten verrassen door de uitkomst.

Recensie: Force of Nature

Force Of Nature

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wanneer een orkaan Puerto Rico nadert begeleiden agent Cardillo (Emile Hirsch) en zijn partner Jess een evacuatie. Als ze een appartementencomplex evacueren stuiten ze per toeval op een gewelddadige kunstroof, onder leiding van de gevaarlijke John the Baptist. Er ontstaat een heftige strijd waardoor oud-agent Ray (Mel Gibson) en zijn dochter Troy (Kate Bosworth) niet anders kunnen dan zich erin mengen. Naarmate het water stijgt, en de het gevecht doorgaat verandert het complex in een betonnen val die volstroomt met water. Terwijl de regen onverminderd met bakken uit de hemel komt gaan ze met wilskracht en vuurwapens de vijand te lijf om te overleven.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen