• onze waardering

Recensie: Godmothered RECENSIE

Recensie: Godmothered

Eleanor is in opleiding om een heuse goede fee te worden wanneer blijkt dat de wereld niet meer in ´en ze leven nog lang en gelukkig´ gelooft. Daardoor worden de feeën overbodig en zal ze nooit iemand kunnen helpen. Vastbesloten gaat ze op zoek naar iemand die een goede fee nodig heeft in de echte wereld. Alleen heeft ze geen idee hoe ze in de normale wereld moet overleven...

Eleanor komt terecht bij Mackenzie, die jaren geleden een brief heeft geschreven naar de goede feeën om hun hulp te vragen. Helaas blijkt dat Eleanor dit niet weet en dus ineens bij een volwassen vrouw terecht komt, in plaats van bij een jong meisje. Dat zorgt al voor de nodige hilarische uitspraken en verwarring. Mack op haar plaats heeft geen tijd voor onzin en wil met rust gelaten worden. Beide kanten kun je begrijpen, gezien de situaties waarin ze zich bevinden. Het feit dat ze toch met elkaar om moeten gaan en langzaam een band opbouwen, zorgt voor een heerlijk feelgood element. Daarnaast speelt Godmothered zich af vlak voor kerst, waardoor het ook een fijne film is om met de feestdagen te bekijken.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Jillian Bell en Isla Fisher. Beide zijn goede actrices en brengen de leukste kant het personage naar boven. Eleanor (Jillian Bell) is naïef en gelooft in happy endings voor iedereen. Mack (Isla Fisher) kent de wereld en is daardoor gehard - het leven is nu eenmaal niet altijd een sprookje. Daarnaast hebben ze beide hun domme uitspraken en grappige kanten, wat voor voldoende humor zorgt.

Godmothered is een film van Disney+. De film steekt een beetje de draak met goede feeën en hun eigenschappen, doordat Eleanor nog niet volleerd is en dus domme fouten maakt. Wanneer ze een pompoen ziet, denkt zij: een rijtuig! En muizen bestaan toch alleen maar om te betoveren zodat ze je koets kunnen trekken?! Ook wil ze graag mooie baljurken toveren, maar weet ze niet helemaal hoe dat moet. Soms zijn de uitspraken van de goede fee wat voorspelbaar, maar toch blijft het leuk.

Deze productie doet wat denken aan Enchanted, waarin een meisje uit een sprookje in de echte wereld terechtkomt. Zo komt ook Eleanor ergens waar ze niet op voorbereid is, maar toch is ze vastberaden om te slagen. Doordat zij magie gebruikt, zijn er ook geanimeerde stukjes te zien in de film. Deze zien er prima uit, al konden ze nog wat realistischer. Dit is niet storend daarentegen, omdat het helemaal bij het thema van de film past. Een beetje over de top is de goede fee zelf ook, want zo zijn die goede oude feeën nu eenmaal!

Disney heeft naar het succes van Frozen gekeken bij het maken van Godmothered. Anno 2020 hoef je geen man te vinden om gelukkig te zijn en van jezelf te houden; je kunt geluk en ´lang en gelukkig´ ook vinden bij andere mensen om je heen. De vriendschap die tussen Mack en Eleanor ontstaat is daar een voorbeeld van, maar niet de enige manier waarop dit blijkt in de film.

Wanneer je niet al te hoge verwachtingen hebt van Godmothered, zul je je prima vermaken wanneer je hem bekijkt. Flauwe humor en uitspraken komen vaak voor, hier moet je dus wel van houden. Voor meisjes zal de film een echt genot zijn. Ik twijfelde tussen 3 en 4 hartjes voor de film, omdat het niet het beste werk is van Disney, maar doordat ik veel heb gelachen en met een fijn gevoel de tv uitzette, heb ik voor 4 hartjes gekozen.

Recensie: Godmothered

Godmothered

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Eleanor is in opleiding om een heuse goede fee te worden wanneer blijkt dat de wereld niet meer in ´en ze leven nog lang en gelukkig´ gelooft. Daardoor worden de feeën overbodig en zal ze nooit iemand kunnen helpen. Vastbesloten gaat ze op zoek naar iemand die een goede fee nodig heeft in de echte wereld. Alleen heeft ze geen idee hoe ze in de normale wereld moet overleven...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Alles wat beweegt - Susan Smit

 • De terugkeer - Tina van Dijk

 • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

 • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

 • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Top 10 pixar films

Zoek in artikelen