• onze waardering

Recensie: De Familie Claus  RECENSIE

Recensie: De familie Claus 

Kerstfilms zijn weer helemaal hot tegenwoordig. Dit jaar is er een nieuwe film op Netflix; een echte Nederlandse kerstfilm voor de hele familie (alhoewel, het is een samenwerking met België). Jules haat Kerstmis sinds zijn vader vorig jaar met kerst overleed. Wanneer zijn moeder moet werken is hij bij zijn opa in de speelgoedwinkel. Hier ontdekt hij een magische sneeuwbol en blijkt dat zijn opa niet is wie Jules dacht.. 

De familie Claus is dus een Nederlands-Vlaamse productie van Netflix. De film doet een beetje denken aan The Christmas Chronicles. Echter, De familie Claus neigt wel iets meer naar een kinderfilm dan naar een familiefilm. Dit komt vooral door de helpers van de opa; op dit momenten voelt het toch een beetje alsof je naar een productie van Ketnet zit te kijken. Flauw en amateuristisch, de volwassenen zullen bij deze scenes zuchtend met hun ogen rollen. Ondanks die paar echt kinderlijke momenten is De familie Claus een lekker ouderwetse kerstfilm die je met een gerust hart kan kijken in de decembermaand. Jan Decleir is perfect gecast in de rol van de opa; alleen al zijn stem geeft je dat heerlijke, warme kerstgevoel. Het personage van Jules, prima gespeeld door Mo Bakker, is alleen een minder 'likeable' karakter. Ondanks het rouwen om zijn vader, leven we niet echt met hem mee.  

Het plot is eenvoudig, maar dat is prima. Wel is de verhaallijn van de moeder een beetje rommelig als verhaallijn door het hoofdplot. Ook de oma en de hint naar een nieuwe liefde voor moeder voelt wat onnodig en leidt af van de kern van de film. Het acteren van de cast is goed en de kerstsfeer komt overtuigend naar voren. De scenes met de sneeuwbol zijn magisch en origineel bedacht; weer eens wat anders dan de typische slee met rendieren. In vergelijking met de grote budget films uit Hollywood is het natuurlijk een stuk minder, maar voor Nederlands-Vlaamse proporties is de vormgeving bijzonder goed.  

Al met al is De familie Claus waarvan veel Nederlandse en Vlaamse gezinnen zullen genieten. Er zijn een hoop kerstfilms die volwassenen ook enorm plezieren, bij De familie Claus is dat ietsje minder. De film richt zich iets meer op de kids, maar desondanks is het een vermakelijke en warme kerstfilm.

Recensie: De familie Claus 

De Familie Claus

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    In deze film maken we kennis met Jules Claus die sinds de dood van zijn vader een jaar geleden niets meer met Kerstmis te maken wil hebben. Hij brengt zijn tijd graag door in de speelgoedwinkel van zijn opa, terwijl zijn moeder aan het werk is. Op een dag vindt hij een magische sneeuwbol. Hiermee kan hij naar alle uithoeken van de wereld reizen én hij ontdekt iets heel bijzonders: zijn opa is namelijkde kerstman! Nu de vader van Jules is overleden neemt zijn opa weer de taak van kerstman op zich. Helaas gaat dit niet zonder slag of stoot en wanneer de opa van Jules zijn been breekt, besluit Jules om hem te helpen. Maar hij kan niet het kerstgevoel met anderen delen, als hij zelf niet eerst leert om van Kerstmis te houden.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

Zoek in artikelen