• onze waardering

Recensie: Killing Eve - seizoen 3 RECENSIE

Recensie: Killing Eve - seizoen 3

Het eerste seizoen van Killing Eve was meteen een schot in de roos en werd met tal van prijzen overladen, zowel voor de serie zelf als voor de voortreffelijke acteurs. De serie is gebaseerd op de romans Codename Villanelle van Luke Jennings. Bijzonder aan deze serie is dat elk seizoen geregisseerd wordt door een vrouw. In seizoen drie is het de beurt aan Suzanne Heathcote. En die levert uitstekend werk. Waar de verhaallijn in het tweede seizoen een beetje te ver afgeweken was van de premisse en de sterkte van het eerste seizoen, neemt Heathcote de draad weer op en sluit ze weer aan bij het originele verhaal van de mysterieuze opdrachtgevers van Villanelle. Toegegeven: enige kunstgrepen zijn nodig om alles opnieuw op de rails te krijgen. Een paar verrassende plotwendingen en onverwachte sterfgevallen later zit alles weer op de juiste track en maakt ze van seizoen drie een mooi vervolg om vingers en duimen bij af te likken. Een en ander heeft natuurlijk ook te maken met de heerlijke acteerprestaties van zowel Jodie Comer (Villanelle) als Sandra Oh (Eve Polastri).

Aan het begin van seizoen 3 heeft Villanelle het bijzonder lastig met het feit dat ze haar aartsrivale Eve heeft vermoord (eind vorig seizoen), althans dat denkt ze, en wil ze uit de business stappen. Eve van haar kant heeft het na de mislukte moordpoging helemaal gehad met de jacht op Villanelle en haar job. Ze leidt nu een miserabel bestaan als afwasser in de keuken van een restaurant. Als plots iemand uit Eve’s nabije omgeving omkomt, gaat ze toch weer op onderzoek uit. Haar voormalige werkgeefster Carolyn (een uitmuntende Fiona Shaw) gaat samen met haar op pad. Om alles weer in goede banen te leiden, grijpt de regisseur terug naar het verleden. We krijgen een inkijk in de jeugd en de recrutering van Villanelle en zelf gaat ze ook op onderzoek uit naar haar familie. Het kat-en-muisspelletje tussen Villanelle en Eve ruimt even plaats voor deze zijsprong, maar dat maakt het ook weer interessanter, mysterieuzer en biedt wat zuurstof. De momenten dat de twee weer samenkomen, spat het plezier weer van het scherm. Bijzonder aan dit seizoen is ook dat we een inkijk krijgen in het persoonlijke leven van zowel de hoofd- als de nevenpersonages. 

Killing Eve is hoogst amusant entertainment met morbide, maar gevatte humor. De acteerprestaties van zowel Comer als Oh zijn ongeëvenaard, maar zelfs de nevenpersonages zijn uitstekend gecast en verdienen evenzeer de aandacht. De format van de excentrieke, over-the-top huurmoordenaar Villanelle en de nuchtere, maar volhardende jager Eve is nog lang niet aan zijn einde toe. Na een dipje in het tweede seizoen is alles rechtgezet in seizoen drie, dat opnieuw eindigt met een cliffhanger van jewelste. Voor seizoen vier werd opnieuw een vrouw aangesproken. Laura Neal zal haar stinkende best moeten doen om het niveau even hoog te houden, maar met deze topcast zou dat geen enkel probleem mogen zijn.

Recensie: Killing Eve - seizoen 3

Killing Eve - Seizoen 3

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    De wanhoop nabij, proberen Eve (Sandra Oh) en Villanelle (Jodie Comer) de draad van hun levens zonder elkaar weer op te nemen. Villanelle gelooft dat Eve dood is en haar doelloosheid maakt haar levensgevaarlijk. Intussen verbergt Eve zich gewoon onder de neus van Villanelle, en ze maakt zichzelf wijs dat ze niet gevonden wil worden. Een schokkend, persoonlijk sterfgeval brengt hen echter weer op ramkoers en dit keer eist hun wederzijdse obsessie een loodzware tol: vrienden, familie, vertrouwensbanden… en misschien zelfs een stukje van henzelf.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen