• onze waardering

Recensie: Batwoman - seizoen 1 RECENSIE

Recensie: Batwoman - seizoen 1

Kate Kane weet niet waar haar neef Bruce Wayne naartoe verdwenen is - en de rest van Gotham heeft ook geen idee. Omdat Gotham een extreem hoog aantal criminelen heeft, waaronder een bendeleider genaamd Alice, besluit Kate hier iets aan te doen. Samen met de oude assistent van Bruce, Luke, duikt ze de batcave in om te gaan werken als een nieuwe superheld: Batwoman.

Batwoman is een serie gemaakt door DC Comics. Zij zijn de makers van andere superhelden films en series, zoals Arrow, The Flash en Supergirl. Waar de andere series het redelijk doen, is Batwoman niet populair. Er zijn veel redenen waarom Batwoman geen succesvolle serie is. Het verhaal is zwak, het acteerwerk is niet bepaald goed en de personages hebben weinig persoonlijkheid. Kate Kane is lesbisch, wat totaal geen probleem is, maar haar hele personage is daarop gebouwd. Het lijkt alsof ze naast lesbienne weinig ander is. Dat is jammer, want als er normaal mee om was gegaan, had het niemand opgevallen. Maar doordat er zoveel (negatieve) nadruk op haar geaardheid ligt, staat het je als kijker tegen. Ook de muziek lijkt niet helemaal bij de serie te passen en het verhaal gaat van de hak op de tak. 20 afleveringen van 40 minuten lang kijk je naar de overtreffende trap van bizarre dingen: iedere keer dat je denkt dat het niet absurder kan worden, gebeurt dat nu juist. De slechterik, Alice, heeft zichzelf gevormd om het personage van Lewis Carroll over Alice in Wonderland. Ook de rest van de mensen die met haar samenwerken of te maken te hebben, hebben namen uit dit kinderverhaal. Haar handlangers dragen maskers met witte konijnen en cheshire katten.

Alice en Kate Kane kennen elkaar uit het verleden: maar al voor dit in de serie verwerkt wordt als 'schokkend' aspect, weet je het als kijker al. Het dramatische effect is er dan al vanaf, helaas. Je moet ook wel tegen gore aspecten kunnen om Batwoman te bekijken; gezichten worden van lichamen gehaald en vervolgens gebruikt om maskers van te maken.

Al met al is Batwoman een teleurstellende serie. Ergens halverwege het seizoen zit een crossover aflevering met andere superhelden uit het DC universum: Flash, Superman enzovoorts. Deze komt compleet uit de lucht vallen als je niet op de hoogte bent van de andere series en het voelt raar dat deze random in het seizoen van Batwoman gepropt is. Helaas is deze superhelden serie niet wat ik ervan verwacht had. Het viel op bijna alle vlakken tegen, dus vandaar dat ik hem maar 2 hartjes geef.

Recensie: Batwoman - seizoen 1

Batwoman - Seizoen 1

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Kate Kane is gewapend met een passie voor sociale rechtvaardigheid en een flair haar directheid. Ze stijgt op in de straten van Gotham als Batwoman, een lesbische en goed getrainde straatjager die klaar is om de criminele heropleving van de falende stad uit te wissen. Maar noem haar nog geen held. In een stad die wanhopig op zoek is naar een redder, moet Kate haar eigen demonen overwinnen voordat ze de roep om het Gotham-symbool van hoop te zijn, kan omhelzen.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Recensie: Outlander - Seizoen 1

Zoek in artikelen