• onze waardering

Recensie: Young Royals seizoen 1  RECENSIE

Recensie: Young Royals seizoen 1 

Nadat hij betrokken was bij een opstootje, wordt prins Wilhelm door zijn koninklijke familie naar kostschool Hillerska gestuurd. Op deze school treft hij vooral andere rijke jongeren met een hoge status. Maar de school is ook open voor externe studenten met een beurs uit het nabijgelegen stadje. Het is het begin van een hoop drama, maar vooral een ontdekkingstocht in seksualiteit en liefde.  

Young Royals is een Zweedse tienerserie op Netflix. Het is niet voor het eerst dat Scandinavië het goed doet op Netflix, eerder was er al het Noorse Hjem Til Jul. Nu is er dus het eerste seizoen van Young Royals, wat op een positieve manier wordt vergeleken met onder andere Elite, The Crown en Gossip Girl. Alleen dan wat minder over the top. De serie bevat drama, romantiek en gaat over thema's als klassenongelijkheid, status en seksualiteit.  

Eén van de pluspunten is de cast van Young Royals. Kijkers en critici waarderen vooral dat de serie daadwerkelijk jongeren cast om jongeren te spelen. Je kijkt dus niet naar vijfentwintig of dertigjarigen zoals in veel Amerikaanse producties en met de lagen make-up valt het ook enorm mee. Ook is de acteur die hoofdpersoon Wilhelm speelt niet per se knap of woest aantrekkelijk; los van zijn stijve schooluniform is hij een échte jongere. Dit maakt de serie authentiek. Ondanks dat het verhaal gaat over een prins, voelt de serie realistisch aan. Edvin Ryding speelt de rol van prins Wilhelm en Omar Rudberg de rol van Simon. Beide acteurs zijn overtuigend en spelen de rollen goed en puur. Daarbij hebben ze een onmiskenbare chemie. Als het gaat om seksualiteit en liefde, zijn beide karakters super rolmodellen voor jongeren! 

Het duurt even voor Young Royals op gang komt. Al in een vroeg stadium worden de eerste zaadjes geplant voor verhaallijnen en als kijker heb je vrijwel gelijk door hoe het gaat lopen. De serie is daarmee wel wat voorspelbaar maar ach, welke tienerserie is dat nu niet? De serie is vermakelijk en je leeft vrijwel gelijk met de karakters mee. Voor je het weet zijn de zes afleveringen van seizoen 1 voorbij. Met het mooie einde is er nog genoeg om naar uit te kijken, dus hopelijk volgt er een 2e seizoen van Young Royals!  

Recensie: Young Royals seizoen 1 

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen