• onze waardering

Recensie: Fatma RECENSIE

Recensie: Fatma

Fatma is een serie over de gelijknamige Turkse schoonmaakster Fatma. Fatma is op zoek naar haar man Zafer die, na zijn vrijlating uit de gevangenis, niet meer thuisgekomen is. Fatma heeft Zafer belangrijk nieuws over hun zoon te vertellen. In haar zoektocht naar haar man raakt Fatma betrokken bij een tragische gebeurtenis, waardoor zij betrokken raakt bij gevaarlijke mensen.  

Fatma is een Turkse misdaad miniserie met zes afleveringen, gefilmd in Turkije. Iedere aflevering duurt ongeveer 45 minuten en heeft een eigen thema. Fatma is een verhaal over hoe trauma's iemands leven en de keuzes in dat leven heel erg kunnen beïnvloeden. De spanning is hoog al vanaf de eerste aflevering wanneer Fatma zich ontrafeld als meer dan alleen maar de schoonmaakster. Met het verstrijken van de afleveringen komen wij als kijker langzaam achter het trauma rondom het verlies van haar zoon. Verder zien we hoe Fatma afrekent met het gevaar in haar leven rondom de zoektocht naar haar verdwenen man.  

Mocht je terughoudend zijn rondom Turkse films omdat je hier niet bekend mee bent, is dit zeker een aanrader om te kijken. De spanning is hoog en het verhaal wordt op een interessante manier uitgewerkt. Verder is het een korte serie waar je zo doorheen bent. Soms is de overgang tussen scènes wat snel of raar. Mocht je even afgeleid zijn kan het zo maar zijn dat je iets heel belangrijks gemist hebt. Maar verder is de serie een aanrader om te kijken.  

Fatma is een schoonmaakster en eigenlijk onzichtbaar voor iedereen om haar heen. Als hulpeloze vrouw krijgt ze geen hulp bij het vinden van haar man. Maar ze is slimmer dan ze lijkt en weet zich te manoeuvreren tussen de gevaren die op haar pad komen. Haar rol wordt vertolkt door Burcu Biricik. Voor wie haar niet kent, ze heeft al ontzettend veel hoofdrollen in Turkse tv-series en films op haar naam staan. Ze heeft zelfs de Mannheim Turkish Film Festival Best Actress Award op haar naam staan. Naast Burcu Biricik speelt Mehmet Yılmaz Ak de rol van Bayram en Hazal Türesan de rol van Emine. Hazal Türesan is model en actrice en heeft ook al in veel films en series gespeeld. Ook Mehmet Yılmaz Ak is bekend uit meerdere films en series.  

Fatma is een spannende misdaad miniserie over een schoonmaakster die te maken heeft met gevaarlijke mensen. De serie is gefilmd in Turkije en is vanaf het eerste moment spannend. De serie is interessant, goed neergezet en zeker een aanrader. Daarom krijgt de serie vier hartjes.

Recensie: Fatma

Nieuwste artikelen

  • De jacht op de groene diamant - Barbara Laban

  • De bloemist – C.L. Pattison

  • De mooiste tijd van je leven - Esther Verhoef

  • A Touch of Ruin - Scarlett St. Clair

  • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

Zoek in artikelen