• onze waardering

Recensie: Hotel Transylvania 4: Transformania RECENSIE

Recensie: Hotel Transylvania 4: Transformania

Johnny wil een monster worden zodat Dracula hem zal accepteren. In een poging om van hem een monster te maken worden een aantal van de monsters mens, waaronder Dracula. De twee moeten op zoek naar een manier om het terug te draaien, maar hebben ze daar wel genoeg tijd voor voordat het fout gaat?

Transformania is de vierde Hotel Transylvania film. Wanneer Dracula op het punt staat om met pensioen te gaan en het hotel aan Mavis en Johnny achter te laten, begint hij te twijfelen. Kan hij Johnny wel vertrouwen met zo’n grote verantwoordelijkheid? Johnny weet dat hij niet volledig geaccepteerd wordt en gaat naar Van Helsing om te kijken of hij een monster kan worden. Dat lukt, maar Drac is hier niet blij mee. Hij probeert het proces terug te draaien, maar verandert hierbij zichzelf en een aantal van zijn monstervrienden in mensen! Wat tof gedaan is aan deze nieuwe Hotel Transylvania film, is dat de setting weer compleet anders is dan de voorgaande delen. Hiermee voorkomen de makers dat het aanvoelt als meer van hetzelfde. Natuurlijk zijn Johnny als monster en Dracula als mens al een aardige verandering, maar de twee gaan op reis en komen zo in Zuid-Amerika.

Hotel Transylvania: Transformania is opnieuw een heel grappige en vermakelijke film. De manier waarop Dracula beweegt en reageert op Johnny zijn leuk om naar te kijken. Ook de vrienden van Drac die mens worden, zorgen voor veel humor: Frankenstein, Murray, Wayne en Griffin worden mens en het is leuk om te zien hoe ze er als mens uit komen te zien. Vooral Griffin, die normaal onzichtbaar is (en dus naakt rondloopt, oeps!) Had jij verwacht dat Frankenstein zich als een echte hunk zou gaan gedragen? Dit zorgt weer voor heerlijke humor en grappige situaties.

Veel oude bekenden zijn terug om stemmen in te spreken voor Hotel Transylvania: Transformania. Andy Samberg is opnieuw Johnny, Selena Gomez doet de stem van Mavis en de meeste andere stemmen zijn hetzelfde als in de voorgaande films. De grootste verandering is de stem van Dracula, die tot en met het derde deel in werd gesproken door Adam Sandler. In het vierde deel doet Brian Hull zijn stem. Eerder was Sandler ook de producer van de film, dat stokje heeft Selena Gomez nu van hem overgenomen.

Hotel Transylvania: Transformania is een leuke animatiefilm die ook zeker nog vermakelijk is als je alle andere delen al gezien hebt. Het wordt niet vervelend en er zit geen continue herhaling in, maar de humor blijft. Echt een aanrader voor animatie liefhebbers!

 

Recensie: Hotel Transylvania 4: Transformania

Hotel Transylvania 4: Transformania

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  In de vierde film van Hotel Transylvania heeft Jonathan het gevoel dat Drac hem niet als familie beschouwt, omdat hij geen monster is. Van Helsing hoort dit en besluit om Jonathan te helpen. Hij heeft een Vermonsteringsstraal in zijn bezit die mensen in monsters verandert en monsters in mensen. Jonathan besluit er gebruik van te maken en Van Helsing gebruikt de straal op hem zodat hij in een monster verandert. Echter slaat de straal op hol en worden de monsters ook geraakt! Hierdoor veranderen alle monsters ineens in mensen! Ineens heeft Drac geen speciale krachten meer en geniet Johnny met volle teugen van zijn leven als monster. Ze moeten samenwerken om een middel te vinden die iedereen terug kan veranderen. Mavis en de vrienden van Drac helpen hun een manier te vinden om te voorkomen dat de transformatie definitief wordt...

Meer info
 • Extra Informatie:

  Bekijk hieronder de trailer: 

Nieuwste artikelen

 • Snow White van Disney krijgt geen dwergen

 • Huizinga 3: Het derde boek - Frank van Pamelen

 • The King's Daughter het nieuwe sprookje met Pierce Brosnan en Kaya Scodelario

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Uit de keuken van Xi'an Famous Foods van Jason Wang

 • One of us is lying binnenkort te zien bij Netflix

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

 • Recensie: The Sinner seizoen 1

Zoek in artikelen