• onze waardering

Recensie: Hello, Goodbye and Everything in Between RECENSIE

Recensie: Hello, Goodbye and Everything in Between

Claire wil absoluut niet in de voetsporen van haar moeder treden: trouwen met je schoolvriendje en daarna ongelukkig worden en je leven inrichten op de mannen die je ontmoet. Wanneer ze Aidan ontmoet in het laatste jaar van higschool, spreekt ze duidelijk met hem af dat de relatie tijdelijk is. Claire wil als single aan de universiteit starten, zodat ze haar eigen weg kan gaan. Op de laatste date herbeleven Claire en Aidan alle hoogtepunten van hun relatie en vragen ze zich af waar ze goed aan doen.

Hello, Goodbye and Everything in Between bestaat voornamelijk uit de ontmoeting tussen Aidan en Claire, en de laatste dag voor het vertrek naar de universiteit. Als kijker moet je er even aan wennen dat de maanden eerst voorbij vliegen en daarna de tijd lijkt stilgezet op die laatste dag. Je komt wel heel veel te weten over de tussenliggende tijd, doordat ze op hun laatste date veel belangrijke momenten proberen herbeleven. De titel is dan ook erg goed gekozen en sluit naadloos aan bij de inhoud van de film. De sfeer is weemoedig en er zitten veel rustige momenten in de film. Hierdoor kan je genieten van de inhoud en leef je mee met de personages. Het is niet echt een drama, maar er zit ook weinig uitbundige humor in.

De casting is perfect. Aidan wordt gespeeld door Jordan Fisher en is makkelijk en luchtig, Claire aan de andere kant, gespeeld door Talia Ryder, lijkt wat zwaarder op de hand. De twee vormen een mooie en geloofwaardige combinatie. Het is voornamelijk het karakter van Claire dat de overhand krijgt en dat is te merken aan de hierboven beschreven weemoedige sfeer. De Engelse term 'broody teen' lijkt haar op het lijf geschreven en dat sluit naadloos aan bij de verhaallijn.

Hello, Goodbye and Everything in Between is zeker de moeite van het kijken waard. Het is geen absolute hoogvlieger die je nooit meer vergeet, maar de tijd vliegt wel snel voorbij en je irriteert je aan niets. Het probleem is, dat ondanks dat de film een originele invalshoek heeft, er toch veel andere films in het genre zijn die meer beklijven. Deze film wordt nergens heel emotioneel, wat wel bijdraagt tot de herkenbaarheid van de situaties, maar heeft langs de andere kant ook wel veel 'cheesy moments' waarvan je niet snel verwacht ze zelf mee te maken.

Veel thema's worden zijdelings aangestipt en door de ingetogen sfeer denk je er wel over na, maar ze worden niet diepgaand uitgewerkt door de regisseur. Het blijft dus bij een vrij standaard, nice-to-watch film. Hello, Goodbye and Everything in Between is niet heel voorspelbaar, je blijft lang twijfelen hoe het zal aflopen voor Aidan en Claire. Dat is zeker een positief punt.

Recensie: Hello, Goodbye and Everything in Between

Hello, Goodbye, and Everything in Between

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  High School sweethearts Clare en Aiden moeten besluiten of ze bij elkaar blijven of ieder hun eigen weg gaan als ze klaar zijn op de middelbare school. Ze gaan allebei naar andere universiteiten en laten hun kleine dorpje, en misschien elkaar, achter in Chicago.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Hart van de Duistere - Beau Charlotte

 • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

 • De enige dochter - A.B. Yehoshua

 • Het Ultimatum - John Grisham

Gerelateerde artikelen

 • De meest grove en bloederige series ooit

 • Meer dan ooit - Marina Folkers

 • Outlander-auteur Diana Gabaldon werkt aan nieuw boek over Lord John Grey

Zoek in artikelen