• onze waardering

Recensie: Falling for Christmas RECENSIE

Recensie: Falling for Christmas

Een echte kerstfilm, daar is geen twijfel over mogelijk. De lampjes, kerstruien, sneeuw, muziek en alles waar je aan kan denken met kerst wordt in deze film gestopt, waarin Lindsey Lohan en Glee-acteur Chord Overstreet de hoofdrollen invullen. Hier krijgt de film dan zeker ook de bonuspunten voor, als je op zoek bent naar een 'kerstige' film dan zit je met Falling for Christmas goed. 

Zoals het een goede kerstfilm vaak betaamd de laatste jaren (de échte klassiekers en kersttoppers uitgesloten) is het plot vrij simpel en voorspelbaar. Verwende rijkeluisdochter Sierra stoot haar hoofd, vergeet dat ze een (irritante) kersverse verloofde heeft en ja hoor, valt voor de charmes van de simpele plattelandsjongen en zijn schattige dochter. Ze verblijft in zijn bijna falliete skiresort, waar ze goed verzorgd wordt door zijn schoonmoeder. De moeder van het kind is (natuurlijk) overleden, wat de knappe skiresort-eigenaar Jake single maakt. Sierra krijgt langzaam haar geheugen terug, maar maakt tegelijkertijd een karakterontwikkeling door waardoor ze natuurlijk niet zo goed meer weet wat ze nou eigenlijk wil in haar (liefdes)leven. 

Bij veel scenes zul je denken 'heb ik dat niet al eerder gezien', maar wil je daar echt over zeuren tijdens de feestdagen? Falling for Christmas is een kerstfilm met veel grappige en warme scenes, bijvoorbeeld als Sierra voor de eerste keer in haar leven probeert te koken of een bed probeert op te maken. Ze heeft een echte cultuurshock. Dat maakt haar karakter authentiek en het zorgt voor humoristische scenes. Fans van romantische komedies worden ook op hun wenken benieuwd. Chord Overstreet, die in Glee te zien was als Sam Evans, is erg geschikt voor deze rol als de knappe en behulpzame jonge vader. Lindsey Lohan is al lang niet meer gezien in een grote rol in een geslaagde film, maar ze laat opnieuw zien dat ze zeker heel geschikt is voor een leuke romantische comedy. 

Bijna alle personages zijn precies wat je nodig hebt in kerstfilms. Ze zijn warm, aardig, imperfect en geven levenslessen. Een enkel karakter had geschrapt kunnen worden (Tad), maar de overige personages maken een mooie reis mee waardoor je langzaam van ze gaat houden. 

Wetende dat je een kerstfilm hebt opgezet is Falling for Christmas zeker vier sterren waard. Precies wat je zoekt en nodig hebt tijdens de koude dagen zorgt de film ervoor dat je op de goede momenten zult lachen en zult juigen voor de romantiek die duidelijk opbloeit tussen het tweetal Sierra en Jack. 

Recensie: Falling for Christmas

Falling for Christmas

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Een erfgename die aan geheugenverlies lijdt, valt onder de hoede van een eigenaar van een skihut.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • Dit zijn de eerste beelden van de live-action Aladdin film

  • Begeerd door jou

  • Deze Nederlandse acteur gaat waarschijnlijk Jafar spelen

Zoek in artikelen