• onze waardering

Recensie: Puss in Boots: The Last Wish RECENSIE

Recensie: Puss in Boots: The Last Wish

De Gelaarsde Kat is een spin-off van de filmreeks Shrek en draait om De Gelaarsde Kat uit die serie. Tien jaar na het eerste deel komt er nu een vervolg. 

De Gelaarsde Kat is een dappere, vogelvrije avonturier. Sinds zijn avonturen in het eerste deel De Gelaarsde Kat wordt hij overal gezocht. In het vervolg De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens zit de premiejager de Grote Boze Wolf hem op de hielen. De Gelaarsde Kat zit hier niet zo mee tot iemand hem erop wijst dat hij maar één leven meer over heeft: tijdens zijn vorige avonturen blijkt hij al acht van zijn negen levens te zijn kwijtgespeeld. Daardoor is De Boze Wolf ook de verpersoonlijking van magere Hein die zijn negende leven komt halen.  

Gedaan met risico's nemen, de Kat moet zijn oude dag slijten in een rustige poezenopvang. Daar maakt hij kennis met Perrito, een sjofele hond die zich voordoet als kat en heel goedgelovig en praatziek is. Samen beslissen ze op zoek te gaan naar de mythische Wensster, zodat de Gelaarsde Kat die kan gebruiken om zichzelf opnieuw negen levens te wensen. Hiervoor moeten ze echter door het Zwarte Woud terwijl ze achtervolgd worden Goudhaartje en haar berenfamilie. Er zit voor de Gelaarsde Kat niets anders op dan de hulp in te roepen van zijn vroegere rivaal Kitty Poezelpootje. 

Dit tweede deel is nog spannender dan het eerste deel, en ook wat duidelijker om te volgen, de scènes zitten beter in elkaar en zijn minder donker dan bij de eerste tekenfilm.Er zijn ook heel veel grappige momenten, zoals wanneer de Gelaarsde Kat zich moet verschuilen bij mama Luna waar hij net als de andere katten op de kattenbak moet of hij krijgt de plantenspuit over zich. En er is ook plaats voor een portie romantiek. 

In dit deel moet onze held afrekenen met twee angsten: zijn bindingsangst, want we komen te weten dat hij ging trouwen met Kitty maar op het moment zelf afhaakte. En nu is daar ook een angst bij gekomen die hij vroeger niet had: de angst om te sterven.  

Maar de hond Perrito leert hem ook de bijzondere waarde van vriendschap, hij wil hun groepje van drie (De Gelaarsde Kat, Kitty en Perrito zelf) team Vriendschap noemen, iets waar de andere twee het eerst helemaal niet mee eens zijn. Perrito is ook de enige die geen wens heeft en puur omwille van de vriendschap mee op zoek gaat naar de Wensster.Goudlokje wil zich als wees een echte familie wensen, ook als dat betekent dat zij daarvoor haar berenfamilie zal moeten opgeven, maar zij leert een heel belangrijke les over wie je echte familie is. En ook Jack Horner wil de Wensster te pakken krijgen omdat die nog ontbreekt aan zijn magische verzameling, maar hij zal leren dat hebzucht vaak wordt afgestraft. 

In de oorspronkelijke versie keert Antonio Banderas terug als de stem van de Kat, in de Nederlandse versie valt die eer te beurt aan Jon van Eerd , en in Vlaanderen wordt die vertolkt door Axel Daeseleire. 

De Gelaarsde Kat 2: De Laatste Wens is een spannende, grappige tekenfilm met de nodige symboliek en levenslessen, een aanrader voor de hele familie. 

Recensie: Puss in Boots: The Last Wish

Puss in Boots: The Last Wish

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De dappere, vogelvrije Gelaarsde Kat komt erachter dat zijn passie voor gevaar en zijn minachting voor veiligheid hun tol hebben geëist. Hoewel hij zelf de tel is kwijtgeraakt, blijkt hij acht van zijn negen levens te hebben verspeeld. Hij gaat op een legendarische reis door het Zwarte Woud om de mythische Wensster te vinden en zijn verloren levens terug te krijgen. Aangezien hij nog maar één leven heeft, moet hij zijn trots opzij zetten en de hulp inschakelen van zijn voormalige partner en aartsvijand, de innemende Kitty Poezelpootje. Op hun tocht worden de Gelaarsde Kat en Kitty, tegen beter weten in, bijgestaan door het sjofele, praatgrage, altijd opgewekte mormel Perro. De drie helden worden op de hielen gezeten door de misdadigers Goudhaartje, drie beren en de angstaanjagende premiejager de Grote Boze Wolf.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • 10 Nederlandse Chicklit auteurs die je wilt volgen

 • Het boek van de galg - Thomas Enger

 • Seizoen 20 van Grey's Anatomy bevestigd ondanks vertrek Ellen Pompeo

 • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

 • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: De schreeuw van de strijder

 • Fases die je doorloopt na het lezen van een goed boek

 • Trailer van de nieuwe serie Powerless

Zoek in artikelen