• onze waardering

Recensie: One Piece RECENSIE

Monkey D. Luffy is een jongen met een droom. De droom om de One Piece te vinden en piratenkoning te worden. De One Piece is de grootste verborgen piratenschat ooit en alle piraten zijn ernaar opzoek. Maar Luffy is er heilig van overtuigd dat hij het gaat vinden. Nu heeft hij alleen nog een bemanning nodig en een schip zou ook handig zijn.

 

One Piece is de live-action Netflix verfilming van Eiichiro Oda's manga serie Once Piece. One Piece is de best verkopende manga en best verkopende stripboeken serie ooit. Met 516.6 miljoen exemplaren staat Once Piece in de top van de meest verkochte bestseller series ooit.

Eiichiro Oda heeft jarenlang alle aanbiedingen voor het verfilmen van zijn serie afgeslagen omdat hij vondt dat manga niet goed verfilmd kon worden. maar nu de visuele effecten zo goed zijn geworden zag Eiichiro Oda eindelijk een mogelijkheid. Hij had een groot eisen pakket en Netflix is uiteindelijk de uitverkoren geworden. Nu waren de meeste eisen gericht op de juiste verfilming van de verhaallijn en de karakters maar 1 eis zal veel fans van de serie teleurstellen en dat is dat er geen romantiek in de serie zal komen. In de manga serie zijn ook geen romantische ontwikkelingen dus dat zal ook niet zo zijn in de TV serie. Helaas voor alle fans die duimde voor Nami en Zoro.

 

Wat natuurlijk ontzettend belangrijk was voor de verfilming waren het juist casten en vormgeven van de personages en dit is ze bijzonder goed gelukt. Dit wordt ook wel duidelijk door de vele posts op social media over de perfectie van de karakters. De casting maar ook de styling is geweldig gedaan. Het “rare” van de manga is goed verwerkt en ondanks dat het even wennen is aan zo’n aparte, en voor de meeste, nieuwe stijl maakt dit juist de serie zo goed en verslavend om naar te kijken. Ik moet toegeven dat de serie hier binnen 2 dagen was gekeken. Het zit vol met actie, fantasy en een hele sterke verhaallijn. De goede twists in de serie houden je geboeid en de afwisseling tussen spanning en feelgood is perfect.

De serie geeft ook een mooie boodschap mee over zijn wie je bent en je niet anders voordoen en om altijd je dromen te volgen. Dit staat dan ook centraal in de serie, iedereen volgt zijn droom en zodoende komen ze samen en worden ze vrienden.

Ik kan niet wachten op seizoen 2 (en 3 en 4 enz.)

One Piece

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Gebaseerd op de meest verkochte mangaserie in de geschiedenis van Japan: One Piece. Monkey D. Luffy is een jonge avonturier die al van jongs af aan niks anders wil dan vrijheid. Luffy vertrekt vanuit zijn kleine dorpje op een pittige reis om de legendarische schat, One Piece, te vinden en zo de Koning der Piraten te worden! Maar dat is toch niet zo gemakkelijk als je zou denken.

Meer info
 • Extra Informatie:

  Trailer:

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • Animefilms die je een keer gezien moet hebben

 • Disney prinsessen als anime personages

 • De nieuwe Lord of the Rings film: The War of the Rohirrim komt eraan

Zoek in artikelen