Downton Abbey - Seizoen 5 (Deel 1)

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Het vijfde seizoen speelt zich af in 1924. We zien de terugkeer van onze geliefde personages in de weelderige wereld van Downton Abbey tegemoet.
   
  De Crawley familie en hun bedienden blijven onlosmakelijk met elkaar verbonden als ze worden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen.
  De nieuwe Labour-regering kondigt veranderingen aan die gevolgen hebben voor het hele land, het leven op Downton blijft niet onaangetast. Robert, Mary en Branson moeten samenwerken om de toekomst van het landgoed te waarborgen voor de komende generaties.
  Bransons rol wordt steeds belangrijker voor Downton, maar hij twijfelt aan zijn plek. Mary besluit dat ze toch graag nog een keer wil trouwen, maar vindt ze ooit nog zo veel geluk als met Matthew? Ondertussen heeft Edith nog steeds geen nieuws over haar geliefde Gregson en lijdt ze onder een verschrikkelijk geheim.
   
  Beneden vragen de bediendes zich af wat de sociale veranderingen betekenen voor hun loopbaan. Daisy staat open voor alle veranderingen maar mevrouw Patmore ziet de nieuwe en onzekere paden met argwaan tegemoet. Anna en Bates hebben de storm doorstaan en durven eindelijk aan hun toekomst te denken. Zullen ze ooit in staat zijn om verder te gaan of speelt hun pijnlijke geschiedenis een te grote rol en bedreigen de oude geheimen hun kans op geluk?

Toegevoegd door:

ONZE RECENSIE

onze waardering

Downton Abbey is een Engelse drama serie die begint in 1912. Het gaat over de oude Engelse adel en hun bedienden die zich in een tijdperk van veranderingen moeten aanpassen of staand moeten houden. Oorlog, technologie, klassenverandering, vrouwen emancipatie het komt allemaal aan bod.   Na een paar maanden ben ik weer begonnen met Downton Abbey. En in het begin had ik er toch even moeite mee. Het is zo’n ingewikkelde serie met zoveel verhalen, geheimen en personages dat het bijna niet meer te volgen is als je eventjes bent gestopt met de serie. Ik mis echt een samenvatting aan het begin van de serie of op de dvd. Gelukkig kwam bijna alles weer terug na de eerste paar afleveringen (ook al moest ik toch wat dingen opzoeken op internet). Seizoen 5 is het op een na…

Lees verder

Gerelateerde artikelen

 • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

 • Wat te kijken na Bridgerton

 • Recensie: The Fault in our stars

 • The Vow

 • Top 10 vrouwen series op Videoland

Zoek in artikelen