• Home
 • Films
 • Tin Man - The wonderful wizard of oz

Tin Man - The wonderful wizard of oz

 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Horden vliegende apen, een hond die van vorm kan veranderen, een cyberpunk-tovenares en een uitgestrekte onderwereld. Maak je klaar om het juiste pad te vinden.

  De ooit zo mooie 'Outer Zone' is omgetoverd tot een kille en verweerde woestenij. Hier, in Oz, is een van de onderdanen, Lavender Eyes, in de gevangenis gestopt. Daarvoor verantwoordelijk is de in- en inslechte, in zwart leer gehulde Azkadellia (Kathleen Robertson, Scary Movie 2), die snode plannen heeft. Ze wil de zielen uit haar gunstelingen zuigen en hun energie gebruiken om de kloof te overbruggen tussen haar wereld en de 'andere kant', de Aarde. Maar Azkedellia's vooruitziende dienaar, Lylo, waarschuwt zijn maîtresse voor een aanwezigheid die de goedheid belichaamt, een alarmerend sprankje licht en hoop dat haar ondergang zou kunnen worden. Dat is DG (Zooey Deschannel, Elf), een opstandige jonge vrouw, vervuld van zwerflust, die in haar dromen door niemand anders dan Lavender Eyes en haar lotgenoten wordt bezocht. DG besluit hen te gaan redden.

  Met zijn unieke wezens, slechteriken en onverwachte en huiveringwekkende wendingen die Dorothy's oorspronkelijke dromen nog overtreffen, gaat deze zeer geslaagde herziene versie van The Wonderful Wizard of Oz verder dan de regenboog, veel verder zelfs.

Zoek in artikelen