The Godfather Trilogy

 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Regisseur Coppola geeft met The Godfather Trilogy een angstaanjagend beeld van de opkomst en dreigende ondergang van de familie Corleone binnen de machtsverhoudingen van de georganiseerde misdaad in de V.S. Dit is de allernieuwste (2019) uitgaven van deze legendarische misdaad film boxset met o.a. Marlon Brando, Andy Garcia, Robert De Niro en Al Pacino.

  THE GODFATHER

  Francis Ford Coppola’s epische meesterwerk, dat door het American Film Institute als een van de beste Amerikaanse films aller tijden wordt beschouwd, met Marlon Brando in zijn met een Oscar® bekroonde rol als de patriarch van de familie Corleone. The Godfather is een gewelddadig en angstaanjagend portret van de strijd van de Siciliaanse familie om aan de macht te blijven in het naoorlogse Amerika vol corruptie, bedrog en verraad. Coppola begint zijn legendarische trilogie met een meesterlijke balanceeract tussen het verhaal van het familieleven van de Corleones en de keiharde misdaadwereld waarin ze opereren. Deze zeer spannende en briljante film, gebaseerd op de bestseller van Mario Puzo en met carrièrebepalende rollen van Al Pacino, James Caan en Robert Duvall, kreeg tien Academy Award® nominaties en won er drie, inclusief Beste Film van 1972.

  THE GODFATHER PART II

  In wat zonder twijfel een van de allerbeste vervolgfilms ooit is, werkt Francis Ford Coppola verder aan zijn epische Godfather trilogie met deze saga van twee generaties Corleone aan de macht. Coppola, die opnieuw samenwerkt met schrijver Mario Puzo, vertelt twee door elkaar gevlochten verhalen die zowel vóór als na het origineel spelen. Het ene verhaal toont de eenvoudige Siciliaanse achtergrond en de opkomst van een jonge Don Vito in New York. Deze rol wordt nu gespeeld door Robert De Niro die voor deze rol een Oscar® won voor Beste Mannelijke Bijrol. Het andere verhaal toont de opkomst van Michael (Al Pacino) als de nieuwe Don. Een groot gedeelte van de cast van The Godfather™ komt in deel twee opnieuw samen en Coppola heeft wederom een grootse film gemaakt; de film ontving elf Academy Awards®-nominaties en won er zes, inclusief Beste Film van 1974.

  THE GODFATHER PART III

  In het laatste deel van de epische trilogie over de familie Corleone speelt Al Pacino opnieuw de rol van de machtige familieleider Michael Corleone. Michael, die de zestig is gepasseerd en wordt verteerd door schuldgevoelens over zijn daden in het verleden, bereidt in deze spannende, langverwachte film de comeback van zijn familie voor, ditmaal als volledig legitiem bedrijf. Francis Ford Coppola behandelt op meesterlijke wijze de thema’s macht, traditie, wraak en liefde. Onder zijn regie zetten Pacino, Andy Garcia, Diane Keaton, Talia Shire, Eli Wallach, Sofia Coppola, Joe Montegna en anderen weer een geweldige acteerprestatie neer in dit laatste hoofdstuk van de trilogie. Genomineerd voor zeven Academy Awards® in 1990, inclusief Beste Film.

Zoek in artikelen