De 10 leukste winterfilms

Het is winter! En bij winter denken wij aan schaatsen op natuurijs, sleeën in de sneeuw en warme chocolademelk. Maar natuurlijk ook aan knus onder een fleecedekentje kruipen en genieten van de meest romantische winterfilms met je lover. Wij hebben onze warme pantoffeltjes alvast aangetrokken en hebben deze stapel van 10 leukste winterfilms klaargezet! Kijk je mee?

1. Chalet Girl (2011)
Kim (Felicity Jones) is een vrolijke, stoere skateboardkampioen uit Engeland. Om geld te verdienen voor haar familie reist ze af naar de Alpen, waar ze als ''Chalet Girl'' gaat werken voor zakenman Richard (Bill Nighy) en zijn vrouw Caroline (Brooke Shields). Er gaat een wereld voor haar open, vol luxe, feestjes, nieuwe vrienden en… snowboarden. Kim blijkt een natuurtalent op de piste en schrijft zich in voor de competitie aan het eind van het seizoen. Ondertussen wordt ze verliefd op Jonny (Ed Westwick), de zoon van haar baas. Hij lijkt haar ook leuk te vinden, maar dat maakt het er niet veel makkelijker op: Jonny is namelijk niet alleen mooi en steenrijk, maar ook nog eens… verloofd!

wintefilmsBron: Paramount Pictures

2. The Holiday (2006)
Iris (Kate Winslet) en Amanda (Cameron Diaz) zijn twee totaal verschillende vrouwen met totaal verschillende levens. De een woont in een romantische Engelse cottage, de andere in een chique buurt in Hollywood. Ze hebben maar een ding gemeen: hun eeuwige pech met mannen. Wanhopig op zoek naar een vlucht uit hun leventje, ontmoeten ze elkaar op het internet en besluiten ze, impulsief, van huis te ruilen. Beiden vinden ze wat ze nooit hadden verwacht ooit nog te vinden: een nieuwe liefde. Ze komen er achter dat een verandering van adres daadwerkelijk je leven kan veranderen.

Bron: Columbia Pictures

3. Valentine's Day (2010)
In Valentine’s Day worden verschillende koppels in Los Angeles gevolgd in de aanloop naar Valentijnsdag. Elk personage krijgt op zijn of haar manier te maken met liefde, vriendschap en onverwachte gebeurtenissen. De film heeft een cast om van te smullen, met topacteurs als Julia Roberts, Jessica Alba, Bradley Cooper, Patrick Dempsey, Anne Hathaway, Jamie Foxx, Jennifer Garner, Ashton Kutcher en nog vele anderen.

WinterfilmsBron: Warner Bros.

4. Bridget Jones: The Edge of Reason (2004)
In dit vervolg op Bridget Jones''s Diary ontmoeten we Bridget waar we haar hadden achter gelaten, geheel verrukt in de armen van de fantastische jurist Mark Darcy (Colin Firth). Mark is beheerst, behulpzaam en tolerant wat (bijna) alle jaloezietjes van Bridget betreft. Waarom zou ook niet iedere vrouw in Londen, met inbegrip van Marks nieuwe- en erg mooie assistente, hem proberen af te troggelen van de gezette, eigenzinnige en soms ongepaste Bridget? Zodra die nieuwe assistente verschijnt, verschieten de roze wolken van Bridget naar grijs door haar aanvallen van twijfel en onzekerheid die haar relatie met Darcy zwaar belasten. En juist op dat moment komt Bridget''s vorige baas, rokkenjager Daniel Cleaver (Hugh Grant) aanzeilen. Ms. Jones dendert van de ene gênante situatie in het andere romantische misverstand, maar ze weet zich er doorheen te slaan in deze voortzetting van beproevingen van de werkende ongehuwde vrouw die de symbolische heldin is geworden voor vrijgezellen overal ter wereld.

Bron: Miramax

5. Serendipity (2001)
Tijdens de drukke kerstinkopen in New york lopen Sara (Kate Beckinsale) en Jonathan (John Cusack) elkaar in een warenhuis toevallig tegen het lijf. Direct springt er een vonk over. Tussen de lichtjes en de sneeuwvlokken van Manhattan hebben ze vervolgens de avond van hun leven. Ze hebben echter allebei een relatie. Sara wil dan ook het lot hun toekomst laten bepalen: als hun liefde is voorbestemd, brengt het lot hen weer bij elkaar. Tien jaar later. Jonathan en Sara hebben elkaar sinds die avond nooit meer gezien. Ze staan allebei op het punt om te trouwen en dan slaat de twijfel toe: zijn ze misschien toch bestemd voor die vreemdeling van tien jaar geleden? Beiden beginnen een race tegen de klok om de ander te vinden.

Bron: Miramax

6. New in Town (2009)
De ambitieuze Lucy Hill (Renée Zellweger) leeft een prachtleven in zonnig Miami. Ze heeft een topbaan met topsalaris en kan zichzelf regelmatig trakteren op nieuwe schoenen, tassen en andere luxe. Dan krijgt ze de kans om haar carrière een forse impuls te geven in het provinciale Minnesota. Maar vanaf het moment dat ze landt op het ijskoude vliegveld, blijkt het allemaal toch wat minder makkelijk dan gedacht. Ze heeft geen enkele comfort in haar huis, de werknemers negeren haar volledig en ze krijgt ook nog eens de vakbond op haar dak! Maar de vakbondsleider is eigenlijk best leuk en aantrekkelijk. En het dorpje en haar bewoners blijken ook zo hun charmes te hebben. Langzaam maar zeker ontdekt ze echte warmte in de vrieskou… Zal ze zelf ook helemaal ontdooien?

Bron: Lionsgate

7. Ice Princess (2005)
Hoewel ze heel graag een gracieuze kunstschaatskampioene wil worden, is de klungelige boekenwurm Casey Carlyle (Michelle Trachtenberg) slechts een intelligent buitenbeentje. Haar dominante moeder (Joan Cusack) stoomt haar klaar voor een studie aan een topuniversiteit. Maar wanneer Casey de kans van haar leven krijgen en mag trainen met schaatsster Gen en haar moeder/coach (Kim Cattrall) komen haar dromen uit. Als ze haar haar hoofd gebruikt en haar hart volgt zal ze moeten kiezen tussen haar moeder en haar eigen idealen.

WinterfilmsBron: Disney

8. Snowfever (2004)
De verlegen Nicky (Hanna Verboom) gaat voor het eerst zonder haar ouders op wintersport. Ze droomt van prinsen, wil eigenlijk zelf een prinsesje zijn, maar in het werkelijke leven loopt het allemaal wat anders. Steeds weer verprutst ze het. Of valt ze op de verkeerde jongens? Haar vriendinnen Max en Sam zijn vastbesloten deze vakantie een leuke skileraar aan de haak te slaan. Eef daarentegen, haar - letterlijk en figuurlijk - dikste vriendin, is eigenlijk al blij als ze een beetje op de been kan blijven op de ski''s. In het wervelende Sölden waar alles draait om babes, booze en boarden is Nicky aanvankelijk niet op haar plek, totdat ze de snowboardleraar Ryan (Daan Schuurmans) ontmoet, de absolute god van Sölden. Echter de broer van Ryan, Erik (Egbert Jan Weeber), valt zonder dat iemand ervan weet als een blok voor Nicky. Er ontvouwt zich een strijd tussen Erik en Ryan om de liefde van Nicky en tussen Max, Sam en Nicky om de gunsten van Ryan. Op oudejaarsavond is Nicky in dubio: moet ze kiezen voor Eef, voor Erik, voor Ryan of Max en Sam? Ze maakt uiteindelijk een keuze, maar is dat wel de juiste...?

Bron: A-Film

9. New Year's Eve (2011)
Dat het nieuwe jaar al lange en breed begonnen is, betekent niet dat de romantische film New Year''s Eve geen geschikte winterfilm is. New Year''s Eve gaat over liefde, hoop, vergiffenis, tweede kansen en een nieuw begin. Terwijl iedereen zich opmaakt voor de meest feestelijke avond van het jaar in de bruisende stad New York, komen de verhalen samen van geliefden en singles die met elkaar zijn verbonden.

Bron: New Line Cinema

10. No Reservations (2007)
Wil je een perfect klaargemaakte malse kwartel in truffelsaus? Die kan Kate (Catherine Zeta-Jones), een workaholic van een chef-kok, wel voor je bereiden. Maar vraag haar niet wat ze aanmoet met de vrijgevochten, operaminnende souschef (Aaron Eckhart) die in haar dure restaurant in Manhattan komt werken. Of wat ze moet doen met haar ouderloze nichtje (Abigail Breslin), die bij haar komt wonen en meer van vissticks dan van foie gras houdt. "Was er maar een kookboek voor het leven, met recepten zodat je precies wist wat je moest doen," verzucht Kate tegen haar therapeut (Bob Balaban). Liefde voor het leven (en voor lekker eten!) geeft jeu aan dit sympathieke en grappige verhaal over een vrouw die ontdekt dat de wereld groter is dan haar keuken. Kom binnen. Er staat iets nieuws en anders op het vuur bij Kate.

winterfilmsBron: Warner Bros.

Welke films kijk jij graag in de winter?

Nieuwste artikelen

  • Zij die achterbleef – Jean Kwok

  • Professor Prank - Jozua Douglas

  • De scheepsdochter - Anne Jacobs

  • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

  • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • Oelala: dit zijn de meest opwindende films allertijden! 

Zoek in artikelen