5x Genieten van Renée Zellweger

Met de verschijning van de nieuwe Bridget Jones deze maand, kregen wij spontaan zin in een avondje nostalgisch op de bank met de verfilming van het eerste deel, een bak popcorn en een groot glas wijn. Maar het gezicht van Miss Jones, Renée Zellweger, heeft natuurlijk nog meer films op haar naam staan. We hebben de leukste vijf voor je op een rijtje gezet. Wij pakken deze meteen mee. Jij ook?

Bridget Jones’s Diary (2001)
Op nieuwjaarsdag, met een stevige kater maar nog steeds zonder man, besluit de Londense 30-plusser Bridget dat haar leven drastisch moet veranderen. Haar eerste daad: het bijhouden van een dagboek om al haar belevenissen en hersenspinsels in te noteren.

'Heb besloten om greep op mijn leven te krijgen en om met een dagboek te beginnen waarin ik alle belangrijke dingen opschrijf. Beslissing nummer een: duidelijk; twintig pond kwijtraken. Nummer twee: even belangrijk; een aardige verstandige vriend zoeken om mee uit te gaan en geen romantische relaties meer aanknopen met alcoholisten, werkverslaafden, mannen met bindingsangst, gluurders, lijders aan grootheidswaanzin, gevoelsarme zakken of perverselingen.' 

Maar zo simpel is het natuurlijk niet. Zeker niet als je moet kiezen tussen je baas: bonafide-sexgod-met-mooie-auto en de afstandelijke-maar-attente-en-gevoelige Mark Darcy, aan wie je ouders je willen koppelen.

Bron: StudioCanal

My One and Only (2009)
Oscar winnares Renée Zellweger speelt de mooie en pittige Anne Deveraux, die een radicaal besluit neemt wanneer ze haar man, jazzmuzikant Dan, voor de zoveelste keer met een ander in bed betrapt: ze koopt een gloednieuwe Cadillac Convertible, zet haar twee zoons erin en rijdt vol grote plannen de zonnige horizon tegemoet. In haar pogingen een betrouwbare, maar ook rijke man te vinden komt ze verschillende aanbidders tegen zoals de driftige militair Harlan, de rijke Charlie en vrijbuiter Bud. 

Bron: Herrick Entertainment

Miss Potter (2006)
Beatrix Potter (Renée Zellweger) is dertig jaar en nog steeds vrijgezel. Het bevalt haar ouders allerminst dat dochterlief de ene na de andere geschikte vrijgezel afwijst. Maar Beatrix voelt zich alleen op haar gemak bij de dieren die ze al sinds haar kindertijd tekent. Voor haar zijn ze net zo echt als de mannen die ze de deur wijst. Dan staat beginnend uitgever Norman (Ewan McGregor) op de stoep. Hij wil haar eerste boekje publiceren! Het wordt een megahit. Maar niet alleen wordt Engeland verliefd op de tekeningen van Beatrix, zij valt ook als een blok… voor Norman. Eindelijk lacht het geluk haar toe, maar dan stort haar wereld in… De wereld van Beatrix Potter is uniek. Kijk nu mee door haar ogen en laat je betoveren door deze meeslepende, heerlijke romantische, magische film!

Bron: Momentum Pictures

New in Town (2009)
De ambitieuze Lucy Hill (Renée Zellweger) leeft een prachtleven in zonnig Miami. Ze heeft een topbaan met topsalaris en kan zichzelf regelmatig trakteren op nieuwe schoenen, tassen en andere luxe. Dan krijgt ze de kans om haar carrière een forse impuls te geven in het provinciale Minnesota. Maar vanaf het moment dat ze landt op het ijskoude vliegveld, blijkt het allemaal toch wat minder makkelijk dan gedacht. Ze heeft geen enkele comfort in haar huis, de werknemers negeren haar volledig en ze krijgt ook nog eens de vakbond op haar dak! Maar de vakbondsleider is eigenlijk best leuk en aantrekkelijk. En het dorpje en haar bewoners blijken ook zo hun charmes te hebben. Langzaam maar zeker ontdekt ze echte warmte in de vrieskou… Zal ze zelf ook helemaal ontdooien? 

Bron: Lionsgate

Chicago (2002)
Chicago, 1929. Murder. Passion. Fame. Sex. And All That Jazz. Roxie Hart (Renee Zellweger) wil maar een ding en dat is beroemd worden op het toneel. Een louche kerel maakt haar wijs dat hij haar carriere kan helpen. Ze begint een hartstochtelijke relatie en wanneer hij opbiecht niets met showbizz te maken te hebben, ontploft Roxie en vermoordt hem koelbloedig. In de gevangenis ontmoet ze haar idool: de zangeres en danseres Velma Kelly (Catherine Zeta-Jones), die vastzit voor de moord op haar man en zus. Roxies advocaat (Richard Gere) is een showbizzagent en hij zorgt ervoor dat Roxies verhaal in alle bladen terechtkomt. Daardoor wordt ze beroemd en raakt Velma in de vergetelheid. Dan belandt Go-to-hell-Kitty (Lucy Liu) in hun gevangenis, trekt alle media-aandacht naar zich toe en ook Roxie dreigt vergeten te worden. Maar daar doet ze iets aan...

Bron: Miramax

Welke Zellweger movie is jouw favoriet?

 

 

Bridget Jones: Mad about the boy

  • Auteur:

    Helen Fielding
  • Verschenen:

    11 oktober 2013
  • Uitgave:

    ISBN 9789044623963
    Uitgever Prometheus
    328 pagina's
  • Oorspronkelijke titel:

    Mad about the boy
  • Ondertitel:

    Het dagboek van Bridget Jones #3
  • Uitgever:

    Prometheus
  • Genre:

    Feelgood/ Chicklit
  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (11 stemmen)
  • Omschrijving:

    Het heeft even geduurd, maar de onweerstaanbare Bridget Jones is terug! Met haar hilarische en meeslepende dagboeknotities wist ze een internationaal miljoenenpubliek te veroveren, dat massaal meeleefde met haar romantische mislukkingen en gewichtsschommelingen. Met het langverwachte derde dagboek beschrijft Helen Fielding op wederom vrolijke en absurdistische wijze een nieuwe fase in het leven van Bridget.

    Hoe zou het staan met haar zoektocht naar de man van haar dromen? Heeft ze de foute Daniel Cleaver eindelijk achter zich gelaten? Speelt Mark Darcy nog een rol in haar leven? Worstelt ze nog steeds met de eeuwige verleiding van alcohol, nicotine en calorieën? En hoe staat het met haar carrière in het altijd gejaagde Londen? Bridget is ouder en wijzer, en misschien wat succesvoller, maar echt veranderen zal ze nooit. 

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • De vergeten vrouwen- Kristin Hannah

  • Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

  • Vliegen als een bij - Roland Schimmelpfennig

  • De Italiaanse droom - Jo Thomas

  • Het groentebakboek - Lina Wallentinson

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen