De leukste films voor pakjesavond

Het heerlijk avondje staat weer voor de deur! Sinterklaas is altijd een gezellige periode, met pakjes, gedichten en natuurlijk gezelligheid! Om de dag af te sluiten zetten we nog graag een Sinterklaas film op. Wij zochten de leukste films voor je uit om te kijken op pakjesavond.

 
Alles is liefde
Deze romantische komedie gaat over de liefdesperikelen van zes koppels die er achter komen dat liefde overal is. En dat ze het allemaal willen. Maar liefde is als Sinterklaas, je moet er in geloven, anders wordt het niks. Met de komst van een mysterieuze Sinterklaas bereiken de liefdesperikelen een hoogtepunt, maar komen ook de happy endings dichterbij. Echt een aanrader!
 

Pak van mijn hart
Heb jij meer zin in een avondje uit? Dan vind je het misschien leuk om in de bioscoop naar de romantische komedie Pak van mijn hart te gaan. In deze film runnen de broers Tom en Niek een kledingverhuurbedrijf en sinterklaascentrale. Ze zijn net met de voorbereidingen voor de feestmaand begonnen, als de aantrekkelijke Julia hun familiebedrijf binnenloopt met een aanbod dat alles verandert. Tom en Niek worden door deze klus geconfronteerd met de liefde, familiekwesties, tradities, zaken en vertrouwen. 
 
 
Sint
Heb jij het even helemaal gehad met de romantische komedies? Kies dan voor de Nederlandse horrorfilm Sint. Frank gaat de strijd aan met de moordlustige Niklas, een uit de dood herrezen bisschop, die het begrip kindervriend een geheel nieuwe invulling geeft. Frank wordt daarin bijgestaan door zijn vriendin Lisa en de politie-rechercheur Goert. Een achtervolging over de besneeuwde daken van Amsterdam vormt een van de hoogtepunten van de film.
 
 
Het Paard van Sinterklaas
Ja, het is óók toegestaan om deze film te kijken als je al volwassen bent. Winky Wong is zes jaar als ze met haar moeder vanuit China naar Nederland verhuist. Haar vader runt hier een restaurant. Winky moet wennen aan de mensen, de taal en de gewoontes. De eerste schooldag is een ramp en ze wil er nooit meer heen. Ze vindt troost bij Saartje, een oude pony. Winky vindt paarden lief en wil zelf ook een paard. Dan hoort ze op school over de komst van Sinterklaas, een hele lieve man die iedereen cadeautjes geeft. Winky krijgt een goed idee: ze vraagt gewoon een paard aan Sinterklaas, dan komt alles vanzelf goed. Of niet?
 

Waar is het Paard van Sinterklaas?
Dit is het vervolg op Het Paard van Sinterklaas. Winky is dolgelukkig, ze mag voor het paard van Sinterklaas zorgen! Alleen mag ze er niet op rijden, omdat het paard te groot is. Als haar moeder zwanger wordt en naar het ziekenhuis moet, voelt Winky zich alleen. Stiekem gaat ze toch op het paard van Sinterklaas rijden. Hierdoor ontsnapt het dier. Winky probeert het paard te vinden, maar het is spoorloos verdwenen. 
 
De Club Van Sinterklaas En Het Pratende Paard
Deze Sinterklaasfilm voor jong en oud is nu te zien in de bioscoop. De Pieten van De Club van Sinterklaas kijken vreemd op als Amerigo, het paard van Sinterklaas, plotseling kan praten. Nog voor ze kunnen ontdekken hoe dit kan steelt slechterik Jef Vandenare het paard, in de hoop er een talentenjacht mee te winnen. Zonder Amerigo kan het Sinterklaasfeest niet doorgaan! Zal het de Pieten met behulp van Stijn lukken om het paard op tijd terug te vinden om zo het Sinterklaasfeest te redden?
 
De Club van Sinterklaas & De Pietenschool
In deze film geeft Sinterklaas aan één kind de kans om zwarte piet te worden. Voor dat kind verstopt hij één gouden pepernoot. Er worden echter twee pepernoten gevonden: door Lucas en door een geheimzinnige man. Ze mogen allebei naar het kasteel van Sinterklaas om zwarte piet te worden.
 
 
Trippel Trappel
Waarom krijgen de dieren tijdens Sinterklaas eigenlijk geen cadeautjes? Zij zijn toch ook braaf? Onder leiding van Fretje maken allen dieren een verlanglijstje en Fretje gaat de lijstjes naar Sinterklaas brengen. De weg naar Sinterklaas bevat veel avonturen.
 

Wat is jullie traditie op pakjesavond? Ga je binnenkort één van deze films kijken?
 

Nieuwste artikelen

  • Het geslacht Kleinveld - Clemens Wisse

  • Onpopulaire tv-shows die eigenlijk erg goed zijn

  • Populaire boeken die in juli 2022 verschijnen

  • Drie vrouwen - Anders Roslund

  • Anomalie - Hervé Le Tellier

Gerelateerde artikelen

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

Zoek in artikelen