10 x feel good series

We kunnen allemaal wel eens een pick-me-up gebruiken. En een van de beste manieren is om een leuke serie op te zetten waar je jezelf even in kan verliezen. Maar welke series zijn nu de echte feel good series? De series waar je een fijn gevoel bij krijgt doordat het grappig, gezellig, lief is, zonder teveel drama of moeilijkheden? Wij hebben er tien voor je op een rijtje gezet.

1. 2 Broke girls
De serie speelt zich af in de borough Brooklyn en gaat over Max en haar nieuwe collega Caroline. Wanneer Max erachter komt dat haar vriend vreemdgaat, schopt ze hem het huis uit, waarna ze de dakloze Caroline, en haar paard Chestnut, bij haar laat intrekken. Caroline overtuigt Max ervan dat ze samen geld kunnen verdienen aan Max' zelfgemaakte cupcakes die gretig aftrek vinden in het eethuis.

2. New Girl
De sukkelige maar schattige Jess is op zoek naar een nieuwe woning nadat ze haar vriend betrapt met een ander meisje. Ze komt te wonen in een appartement met drie vrijgezelle mannen: barman Nick , fitnesstrainer Coach en vrouwenversierder Schmidt. Ze overtuigt hen haar te accepteren door te vertellen dat ze bevriend is met modellen.

 
3. Hart of Dixie
Hart of Dixie is een Amerikaanse komedie-dramatelevisieserie die in première ging op de zender The CW op 26 september 2011. De serie werd geschreven door Leila Gerstein met in de hoofdrol Rachel Bilson als dokter Zoe Hart, een New Yorkse die droomde van een carrière als hartchirurg maar deze in duigen zag vallen, waarna ze een baan als huisarts neemt in de plaats Bluebell in Alabama.
 
4. Melissa & Joey
Mel is een bestuurslid van de lokale gemeente en komt uit een politieke familie. Dankzij een familieschandaal, neemt Mel haar nichtje Lennox en neefje Ryder in huis. Ondertussen is het miljoenenbedrijf waar Joe werkt failliet gegaan en hij is op zoek naar werk. Mel neemt hem aan als oppas.
 
5. Friends
De serie draait om een groep van zes vrienden. De zes twintigers wonen en werken in Manhattan, New York. Als het verhaal begint, heeft Rachel net haar verloofde Barry voor het altaar achtergelaten en is ze samen gaan wonen met haar beste vriendin uit haar kindertijd, Monica. Het tweetal woont in een appartement tegenover dat van Chandler en Joey en ze trekken veel op met Monica's broer, Ross - die recent gescheiden is van zijn lesbische echtgenote. Daarnaast is er Phoebe, Monica's ex-kamergenote.
 
 
6. The Big Bang Theory
De televisieserie gaat over vier vrienden die allemaal werken bij Caltech. Leonard, Sheldon en Rajesh zijn gepromoveerd en hebben een PhD in een natuurwetenschappelijke richting, Howard is een ingenieur met een masterdiploma. Het zijn alle vier echte geeks: bollebozen met een voorliefde voor wiskunde en fysica, ze spreken verschillende talen (zoals Klingon) en hebben allemaal een hoog IQ. In hun vrije tijd spelen ze vooral computerspelletjes, lezen ze comics en kijken ze graag naar sciencefictionfilms en/of -series.
 
7. How I Met Your Mother
De serie draait om Ted die in het jaar 2030 zijn zoon en dochter vertelt over gebeurtenissen die uiteindelijk leidden tot zijn ontmoeting met hun moeder. De zevenentwintig jarige Ted Mosby verhuist met zijn vrienden Marshall en Lily naar New York na hun afstuderen. In MacLaren's, een bar die direct onder hun appartement gelegen is, ontmoet hij Barney en Robin, Tijdens zijn zoektocht naar "de ware" in New York wordt hij bijgestaan door deze vier vrienden.
 
8. Community
Community draait om een studiegroep op het Greendale Community College. De centrale figuur in het begin van het verhaal is Jeff Winger, een geschorste advocaat die opnieuw colleges volgt nadat zijn diploma ongeldig is verklaard door de balie. Winger richtte een studiegroep op om indruk te maken op Britta Perry, een vrijgeestige studente.
 
9. Scrubs
De serie volgt de professionele en privélevens van het personeel van het ziekenhuis Sacred Heart, een fictief Amerikaans ziekenhuis. Vanuit de ogen van het hoofdpersonage John Dorian wordt de loopbaan van vier personages gevolgd.
 
10. Once Upon A Time
Deze serie gaat over een vervloekt stadje in Maine waar sprookjesfiguren gevangen zitten zonder happy ending. Wie zij werkelijk zijn, weten zij niet. Hun enige hoop is Emma Swan, de dochter van Snow White en Prince Charming. Zij is namelijk de uitverkorene om de vloek te verbreken.
 
 
Welke serie kijk jij het liefst?

Nieuwste artikelen

  • Het geheim van het familiehuis - Kate Morton

  • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

  • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

  • Juice - Heleen van Royen

  • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Netflix codes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

Zoek in artikelen