5 documentaires die je blik op de wereld veranderen

Van documentaires kijken steek je heel wat op. Sommige documentaires kunnen zelfs je blik op de wereld veranderen. Een bekend voorbeeld daarvan is de documentaire Blackfish. Wij hebbe nog vijf andere documentaires op een rijtje gezet die je blik op de wereld zeker gaan veranderen. 
 
1. The Thin Blue Line
 
The Thin Blue Line is een Amerikaanse documentaire van Errol Morris uit 1988. In deze documentaire onderzoekt hij de moord van een politieagent in 1976 in Dallas. Morris komt er in dit onderzoek achter dat bijvoorbeeld de man die veroordeeld is voor de moord er niks mee te maken heeft. Direct na de documentaire werd de veroordeelde vrijgelaten en de dader opgepakt en geëxecuteerd. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2. Bowling for Columbine
 
Bowling for Columbine is een Amerikaanse documentaire van Michael Moore uit 2002. Michaele Moore onderzoekt in deze documentaire een bloedbad in 1999 op de Columbine High School. Ook trekt hij naar Amerika, opzoek naar een verklaring voor het hoge aantal gewelddaden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3. The Age of Stupid
 
The Age of Stupid komt uit 2009 en is geregisseerd door Franny Armstrong. Het is een beetje een speelfilm en documentaire in één. Het gaat over een man die leeft in 2055 en de aarde is compleet verwoest.  Hij kijkt naar archiefbeelden uit de huidige tijd en vraagt zichzelf af: 'Waarom hebben we niet op tijd ingegrepen om de klimaatverandering tegen te gaan?'.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4. Super Size Me 
 
Super Size Me is een Amerikaanse documentaire uit 2004 van Morgan Spurlock. Morgan is een deze documentaire een proefkonijn en kijkt wat de geestelijke en lichamelijk effecten zijn van het overmatig eten van fastfood. Dit doet hij door dertig dan niks anders te eten dan Mac Donalds.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5. The Cove
 
The Cove is een Amerikaanse documentaire uit 2009 van Louise Psihoyos. De documentaire is een actie om de massale slachting van dolfijnen tot halt te roepen. In deze documentaire wordt er onderzoek gedaan in het Japanse stadje Taijii waar de grootste toeleverancier van dolfijnen in de hele wereld plaatsvindt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hebben jullie deze documentaires gezien?
 
 
Bron: Moviemeter, wikipedia, mashable

Nieuwste artikelen

  • Luister nu gratis Vijftig Tinten Grijs exclusief op Storytel

  • 15 verwijderde scènes uit Harry Potter die we hadden willen zien

  • De Hillel Codex - Emile Schrijver

  • Recensie: Encanto

  • Recensie: Olaf presenteert 

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • Young Adult top-5: september

Zoek in artikelen