9 zangfilms die je gezien wilt hebben

Hoewel we het als kind vervelend vonden om tijdens Disneyfilms ‘gestoord’ te worden met een liedje, brullen we nu uit volle borst mee. Films waarin wordt gezonden zijn leuk. We genieten niet alleen van Disney, maar ook van deze (musical)films krijgen we niet genoeg! 

Film waarin niet wordt gezonden zijn leuk hoor, maar we willen ook weleens een keer wat anders. De nummers zitten dan wel de hele dag in je hoofd, maar deze films zijn heerlijk om naar te kijken! 

Pitch Perfect
In Pitch Perfect zie je hoe de rebelse Beca terechtkomt in de a capella groep the Bells. De meiden in de zanggroep verschillen als dag en nacht, maar wanneer ze hun stemmen bundelen, klinkt het fantastisch. De leidster van de groep wil echter alleen maar traditionele a capella nummers zingen, maar Beca heeft al door dat ze er zo niet gaan komen. Ze verzint een mash-up en behaalt hiermee een groot succes! 

Les Misérables
De meest dramatische, maar misschien wel mooiste, film uit dit rijtje is Les Misérables. Het verhaal speelt zich af in de 19de eeuw en gaat over ex-gevangene Jean Valjean die na vrijlating nog altijd achtervolgd wordt door de meedogenloze agent Javert. Het leven van Jean verandert wanneer hij de zorg van het kleine meisje Cosette op zich neemt nadat hij haar moeder op haar sterfbed heeft beloofd dit te doen.  Mamma Mia! The movie 
Mamma Mia is een swingende musicalfilm waarin de nummers van de populaire groep ABBA worden gebruikt om het verhaal te vertellen van de jonge Sophie. Ze staat op het punt om te gaan trouwen, maar wil graag dat haar vader haar weggeeft. Een dingetje: ze weet niet wie haar vader is. Nadat ze een dagboek van haar moeder heeft gevonden, besluit ze de drie mogelijke vaders uit te nodigen voor haar bruiloft. 

Into the Woods 
Een bakker en zijn vrouw reizen naar een eng woud omdat ze geen kinderen kunnen krijgen. Ze gaan hier op zoek naar een heks die hopelijk de vloek kan opheffen die op hen is uitgesproken. Onderweg komen ze allerlei verschillende sprookjesfiguren tegen, zoals Assepoester en Roodkapje. 

Grease 
Danny en Sandy worden verliefd wanneer Sandy op vakantie is in Amerika, maar de twee worden gescheiden wanneer Danny terug moet naar school en Sandy teruggaat naar Australië. Gelukkig blijken de plannen gewijzigd en Sandy blijft toch in Amerika. Sandy besluit dan om naar dezelfde school als Frency te gaan en dat is Rydell High. Laat dat nou net de school zijn waar Danny ook naartoe gaat. Daar blijkt hij alleen anders te zijn dan ze dacht. Toch blijft ze gevoelens voor hem houden. En hij voor haar. The Phantom of the Opera  
Dankzij de zanglessen van een mysterieuze man, groeit Christine uit tot een uitzonderlijk zangeres. De mysterieuze man is een misvormd genie dat ronddoolt in de kelders van het operagebouw en bedekt zijn gezicht met een masker. Hij is verliefd op Christine, maar zij heeft gevoelens voor haar jeugdliefde. 

Cry Baby 
De burgerlijke rijkeluisdochter Allison wordt verliefd op de stoerste jongen van de omgeving, Wade, maar hij wordt door iedereen Cry Baby genoemd omdat hij slechts één traan kan huilen. Allison komt in het wereldje terecht van snelle wagens en ruige figuren. Hairspray
Tracy Turnblad is een leuke, maar ietwat mollig meisje met een vrolijk karakter. Ze heeft slechts een drom: Dansen in The Corny Collins Show. Hét dansprogramma waar iedereen het over heeft en iedereen naar kijkt. Maar door haar maatje meer, wordt ze snel over het hoofd gezien. Maar Tracy geeft niet zomaar op en vecht voor haar droom.

Dreamgirls 
Samen met haar vriendinnen Deena en Lorell vormt Effie het zangtrio The Dreamettes. Ze gaan naar New York voor een talentenjacht maar winnen niet. Wel trekken ze de aandacht van een ambitieuze manager. Hij regelt dat ze aan de slag kunnen als achtergrondzangeressen voor James ‘Thunder’ Early. Maar de vriendinnen groeien uit elkaar door hun nare manager. Wat is jouw favoriete musicalfilm?
Beeld: giphy
Lees ook: Televisiezussen die precies op jou en je zus lijken

Nieuwste artikelen

  • Geweldige realistische boekentaarten

  • 12 goede lange thriller boekenseries

  • 7x "Nep relatie wordt meer" tienerfilms

  • De beste Scifi op Disney+

  • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Gerelateerde artikelen

  • Het geheim van de vlogger - Wieke Van Oordt

  • Tweede keus

  • Dark Shadows (DVD)

Zoek in artikelen