De 10 meest romantische love at first sight momenten in films

Elke vrouw droomt er stiekem van: een love at first sight momentje, net als in een sprookje of een romantische komedie. Je weet wel, zo’n moment waarop je blikken kruist met iemand aan de andere kant van de kamer, en je pats-boem weet dat je helemaal hoteldebotel tot over je oren verliefd bent. Helaas lijkt het vaak alsof dit soort momentjes inderdaad alleen in films en sprookjes voorkomen; in real life zijn ze ongeveer net zo zeldzaam als hobbelpaardenpoep. Maar niet getreurd, om jezelf ervan te overtuigen dat het je misschien toch geheel onverwacht kan overkomen, hebben wij een overzicht gemaakt van de 10 meest romantische love at first sight momenten in films. Kijk en zwijmel mee!

1. The Notebook (Noah en Allison)
Wanneer Noah Calhoun op de kermis de prachtige Allison ‘Allie’ Hamilton voor het eerst ziet, weet hij gelijk dat zij de ware is voor hem. Helaas word hun prille liefde niet door iedereen geaccepteerd – Allie’s bemoeizieke ouders vinden Noah maar een stuk onkruid – en verliezen ze elkaar, na een hele mooie zomer samen, uit het oog. Uiteindelijk loopt het gelukkig allemaal goed af en komen ze toch nog bij elkaar. The Notebook, gebaseerd op de gelijknamige roman van Nicholas Sparks, wordt vaak genoemd in lijstjes van de meest romantische films aller tijden, en wij kunnen het daar alleen maar roerend mee eens zijn.

Bron: New Line Cinema

2. Love Actually (David en Natalie)
Niet het meest gemakkelijke of gebruikelijke scenario, maar wanneer David, de nieuwe premier van de UK, wordt voorgesteld aan zijn huishoudelijke staff, valt hij gelijk als een blok voor de sprankelende Natalie. Hoewel het aandoenlijk is om te zien hoe verliefd David is, is het natuurlijk niet echt een makkelijke of sociaal acceptabele match. Gelukkig trekt David zich daar uiteindelijk toch niets van aan en besluit hij om Natalie alsnog het hof te maken.

Bron: Universal Studios

3. Big Fish (Edward Bloom en Sandra)
Wanneer Edward Bloom voor het eerst het meisje van zijn dromen ziet, staat de tijd letterlijk even stil. Helaas moet de tijd vervolgens wel even twee keer zo snel gaan, om de gemiste minuten even in te halen. Voor Edward het weet is het meisje verdwenen en weet hij nog niet eens haar naam. Maar Edward is vastbesloten haar te vinden, dus besluit hij om voor een circus directeur te gaan werken in ruil voor informatie over zijn anonieme liefde. Als prijs voor zijn arbeid geeft de circus directeur hem aan het eind van elke maand een stukje informatie over het meisje, dat Sandra blijkt te heten. Wanneer een man zo veel moeite doet, enkel en alleen voor een klein beetje informatie over jou, dan moet het wel ware liefde zijn.

4. Les Miserables (Marius en Cosette)
Wanneer Marius, in de musicalversie van Les Miserables uit 2012, Cosette voor het eerst ziet, is hij gelijk tot over zijn oren verliefd. Grappig genoeg is dat in het originele boek van Victor Hugo niet het geval, omdat Cosette nog maar 14 jaar oud is wanneer Marius haar voor het eerst spot in de Luxembourg Gardens. Ze is dan nog een beetje te jong voor echte romantiek. Maar in de film is dit detail dus een beetje aangepast en kunnen we genieten van 'love at first sight' tussen Marius en Cosette.

Bron: Universal Pictures

5. Forrest Gump (Forest en Jenny)
Young love in Robert Zemeckis’ hit Forrest Gump. Forrest ontmoet zijn Jenny in de bus naar school, en vanaf dat moment weet hij dat zij het liefste en mooiste meisje van de hele wereld is. En ook wanneer ze ouder worden en hun wegen zich scheiden, blijft hij altijd van Jenny houden en is ze altijd in zijn gedachten. Het is voor Jenny misschien niet zo duidelijk, maar Forrest weet vanaf dag één dat hij en Jenny samen oud gaan worden. Forrest is dan wel geen Casanova, maar door zijn vastberadenheid om zijn leven met Jenny te delen, werden wij toch wel een klein beetje verliefd op hem. 

6. Scott Pilgrim vs the World (Scott en Ramona)
Wanneer een jongen bereid is om je zeven kwaadaardige exen te verslaan om je hart te veroveren, dan weet je dat hij serieus is. Het is een beetje het klassieke prins op het witte paard verhaal, maar in plaats van een draak te verslaan, raapt Scott zijn moed bij elkaar om Ramona’s exen te trotseren en haar op die manier voor zich te winnen. Romantiek in een modern, jeugdig jasje.

7. Moulin Rouge (Christian en Satine)
Christian ziet Satine, The Sparkling Diamond, voor het eerst wanneer ze haar uitermate populaire act uitvoert in de Moulin Rouge. Voor Satine is het niet gelijk liefde op het eerste gezicht – zij vind het niet zo handig dat hij ‘maar’ een arme schrijver is – maar Christian weet haar toch voor zicht te winnen. Moulin Rouge is een vrij bombastische film, en de romance van Christian en Satine is ook heftig en gepassioneerd. En hoe gaaf is het wanneer je minnaar je continu toezingt?! Wij zouden ook wel zo’n lover willen.

Bron: 20th Century Fox

8. West Side Story (Tony en Maria)
Romeo en Juliet maar dan anders, zo zouden we West Side Story het beste kunnen omschrijven. Tony en Maria horen beiden bij andere ‘gangs’, en daardoor is hun liefde nogal problematisch. Hun omgeving ziet het namelijk totaal niet zitten dat deze twee met elkaar daten. Maar de liefde laat zich niet tegenhouden, want vanaf het moment dat Tony de beeldschone Maria ziet op een dansfeest, is hij helemaal verloren.

9. Titanic (Jack en Rose)
‘I’ll never let go Jack.’ Deze woorden geven ons elke keer weer kippenvel. De liefde tussen Jack en Rose in Titanic is zó puur dat er eigenlijk een afbeelding van dit koppel in het woordenboek zou moeten staan bij het woord ‘liefde’. Jack laat zich totaal niet tegenhouden door het feit dat Rose een stuk hoger op de sociale ladder staat, maar doet alles om haar hart te veroveren. En met succes!

Bron: Paramount Pictures & 20th Century Fox

10. I Love You Phillip Morris (Stephen en Phillip)
Geen cliché boy-meets-girl momentje, maar een boy-meets-boy momentje. In I Love You Phillip Morris valt kruimeldief Stephen als een blok voor een van de nieuwe gevangenisbewoners. Waar Phillip eerst nog een beetje afwachtend is, trekt Stephen alles uit de kast om Phillip’s hart te veroveren. I Love You Phillip Morris is een vertederend liefdesverhaal achter tralies!

Bron: LD Entertainment

Wat is jouw favoriete love at first sight moment?

Lees ook: De beste romantische kostuumfilms

Nieuwste artikelen

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

  • Wat vrouwen willen - Maxine Mei-Fung Chung

  • Schoon - Alia Trabucco Zerán

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

  • 10 romantische films op Netflix

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

Zoek in artikelen