Echte vrouwenseries

Je hebt van die series die je gewoon weg niet met je mannelijke wederhelft kan kijken. Dan hebben wij het over echte vrouwenseries. Vrouwenseries die je heerlijk kan bingewatchen, alleen of met je vriendinnen. Omdat er natuurlijk heel veel verschillende vrouwenseries zijn en het niet altijd makkelijk is om er een te kiezen, hebben wij de leukste echte vrouwenseries op een rijtje gezet.

Younger

De veertigjarige Liza Miller is sinds een jaar gescheiden. Haar enige dochter studeert in India en door de gokverslaving van haar ex zit ze met financiële problemen. Hierdoor moet ze haar huis verkopen en trekt ze in bij haar beste vriendin Maggie. Door haar leeftijd is het ook moeilijk om een baan te vinden. Dan ontmoet ze Josh in een café, die denkt dat ze net als hij een twintiger is. Zo komt ze op het idee om haar leven verder te leiden als 26-jarige. Zo vindt ze alsnog een baan bij een uitgeverij, waar ze bevriend raakt met de jonge Kelsey, die haar meeneemt in de wereld van jongvolwassenen.

echte vrouwenseriesBron: Darren Star Productions

Grey's Anatomy

In Grey's Anatomy maken we kennis met vijf net afgestudeerde medici. Ze zijn jong, intelligent en superambitieus. Hun karakters verschillen sterk, maar ze hebben allen hetzelfde doel voor ogen: de beste chirurg van hun jaar worden. In de serie zien we hun zware, interne opleiding in het Seattle Grace Hospital.

Bron: The Mark Gordon Company, ABC Studios

Gilmore Girls

De 32-jarige Lorelai Gilmore woont met haar tienerdochter Rory in het kleine Stadje Stars Hollow in Connecticut. Er is altijd het nodige drama rondom familie, liefdesrelaties en andere problemen waar je in het leven tegenaan loopt. Gilmore Girls is een mix tussen drama en komedie wat het een plekje geeft in het rijtje echte vrouwenseries.

echte vrouwenseriesBron: Warner Bros. Television

Emily in Paris

Emily is een marketingmanager uit Chicago. Wanneer het bedrijf waarvoor ze werkt een Frans luxe marketingbureau overneemt, bemachtigt Emily onverwachts haar droombaan. Zij mag in Parijs gaan werken om de social media strategie te vernieuwen. Haar leven in Parijs zit vol met avonturen en uitdagingen, terwijl ze ook vrienden probeert te maken en in een aantal romances verwikkeld raakt.

Bron: MTV Studios, Netflix

Gossip Girl

In Gossip Girl volgen we een aantal rijke tieners die in de Upper East Side in New York wonen. Ze staan op het punt naar belangrijke universiteiten te gaan en ondertussen spelen er onderling allerlei dingen. Wie met de beste cijfers afstudeert vindt niemand echt interessant om te weten, er is meer belangstelling voor wie het meeste geld heeft, wie het met wie doet, wie er het meest toe doen en wie met wie naar prom gaat. Bij wie kun je terecht voor alle roddels over de populaire tieners? Daar komt Gossip Girl in beeld. Gossip Girl weet alle roddels en verspreidt deze naar iedereen via sms'jes.

echte vrouwenseriesBron: CBS

Sweet Magnolias

Het verhaal speelt zich af in het lieflijke stadje Serenity. In dit stadje wonen de goede vriendinnen Maddie, Helen en Dana Sue. Deze drie powervrouwen worden ook wel de sweet magnolias genoemd, maar ook deze vrouwen krijgen te maken met vele uitdagingen op het gebied van relaties, familie en carrière. Zo gaat Maddie scheiden van haar man Bill, nadat hij is vreemd gegaan met zijn doktersassistente Noreen.

Bron: Netflix

Hart of Dixie

In Hart of Dixie volgen we de New Yorker Zoe Hart, die net haar studie geneeskunde heeft afgerond. Als ze echter de beurs die ze zo graag wilde niet krijgt, vallen haar dromen uit elkaar. Zoe besluit in te gaan op het aanbod dat ze kreeg van dr. Harley Wilkes om in zijn praktijk in Alabama te komen werken. Als ze hier aankomt komt ze erachter dat dr. Wilkes gestorven is en zijn praktijk aan haar heeft nagelaten. Zijn partner, die had gehoopt dat hij nu de enige dokter in de stad zou zijn, is hier niet blij mee. Ook zijn dochter is nogal gemeen tegen Zoe. Zoe wil eigenlijk weggaan, maar als ze erachter komt waarom dr. Wilkes de praktijk aan haar heeft nagelaten, besluit ze toch te blijven.

echte vrouwenseriesBron: CBS/ Warner Bros. Television

Samantha Who?

Samantha Newly lijdt aan geheugenverlies nadat ze een auto-ongeluk heeft gehad. Als ze geconfronteerd wordt met mensen die ze vroeger kende, komt ze erachter dat ze heel gemeen was en eigenlijk helemaal geen relaties had om trots op te zijn. Nu wil ze haar leven beteren en probeert ze het goed te maken met haar vrienden, familie en (ex-)relaties, maar zij kunnen haar verleden niet zomaar vergeten.

echte vrouwenseriesBron: ABC

Sex and the City

In Sex and the City, een van de meest bekende vrouwenseries volgen we de vier vriendinnen Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha. We zien hoe ze het uitgebreid hebben over hun (gebrek aan) seksleven en hoe het is om een vrouw te zijn in de jaren negentig. Deze serie wordt gezien als een belangrijke stap in de emancipatie. Een carrière en goede vriendinnen vormen de basis van geluk voor de vrouwen. Daarnaast worden op seksueel gebied heel veel destijdse taboe's aangesneden zoals onenightstands, trio's en biseksualiteit. Alles kan als je er zelf maar gelukkig van wordt. En zo is het maar net! Sex and the City behoort absoluut tot de echte vrouwenseries.

echte vrouwenseriesBron: Warner Bros.

Virgin River

Melinda Monroe verhuist van Los Angeles naar een klein dorp dat Virgin River heet. De advertentie waarop ze reageerde, beloofde haar een gezellige praktijk om in te werken en een mooie blokhut om in te wonen. Bij aankomst blijkt al gauw dat dit niet klopt. De blokhut is vervallen en de dokter die in de praktijk werkt, is een chagrijn die haar niet in de buurt wil hebben. Mel wil echter niet terug naar LA omwille van persoonlijke redenen, en op aandringen van enkele lokale bewoners besluit ze Virgin River een kans te geven.

Bron: Netflix

Desperate Housewives

Het doodgewone leven van een groep hechte huisvrouwen krijgt een donkere twist wanneer een van hun vriendinnen op mysterieuze wijze zelfmoord pleegt. Terwijl de vriendinnen omgaan met hun eigen hectische problemen en liefdeslevens, brengt elk jaar een nieuw mysterie en meer duistere gebeurtenissen. Deze echte vrouwenserie geeft een duistere twist aan het doodgewone leven en laat het leven achter gesloten deuren zien.

echte vrouwenseriesBron: ABC

Call the Midwife

In deze echte vrouwenserie volgen we de 22-jarige Jenny, die het comfort van haar huis verlaat om verloskundige te worden in Londen's East End. Tot haar verrassing komt ze hier te verblijven in een klooster: Nonnatus House. Terwijl ze samenwerkt met de andere verpleegsters en medisch opgeleide nonnen, komt ze achter de slechte woonomstandigheden van de sloppenwijken maar ook achter de warme harten en de moed van de moeders. Zelfs als Jenny Nonnatus House verlaat blijft ze bezig met het leven van de verloskundigen die voor haar als een tweede familie zijn geworden. Deze serie is erg leuk voor (aanstaande) moeders en is zeker te plaatsen in het rijtje echte vrouwenseries!

echte vrouwenseriesBron: BBC

Ugly Betty

De jonge Betty Suarez is slim, lief en hardwerkend. Het enige probleem is dat ze niet zo dun en mooi is als haar collega's bij Mode magazine. De enige reden dat de uitgever haar heeft aangenomen als zijn zoon Daniel's secretaresse is omdat hij dacht dat Betty de enige vrouw zou zijn waar Daniel niet mee het bed in zou duiken. Met haar harde werk en ambitie verdient Betty het respect van Daniel en ze worden vrienden. Betty helpt hem zijn weg te vinden in de harde fashionwereld. Deze comedy is een van de grappigste series in ons rijtje echte vrouwenseries.

echte vrouwenseriesBron: ABC

The Bold Type

 

In The Bold Type maken we kennis met Kat, Jane en Sutto. Deze millenials werken alledrie bij een vrouwentijdschrift in New York. Deze drie vrouwen combineren hun carrières, de liefde, vriendschappen en het stadsleven, terwijl ze proberen om hun eigen stem te vinden.

Bron: Universal Television

Cable Girls

In Madrid in 1928 weet weet de dief Alba onder een valse identiteit een baantje te krijgen als telefoniste, in een poging om haar verleden te ontsnappen. Ze ontdekt dat het verleden ontsnappen moeilijk is, aangezien het verleden je toekomst vormt als het gaat om vrienden, geliefden en gevoelens. Deze echte vrouwenserie, origineel Las chicas del cable genoemd, is te zien op Netflix en verdient een plekje in ons rijtje van echte vrouwenseries.

echte vrouwenseriesBron: Netflix

Pretty Little Liars

Deze razend populaire serie gaat over de vier meiden Aria, Hanna, Emily en Spencer. De vriendinnen zijn uit elkaar gegroeid nadat hun "leider" Alison vermist raakte. Een jaar later worden de vriendinnen herenigd als ze berichtjes krijgen van de mysterieuze "A", die dreigt hun diepste geheimen die alleen Alison wist, bekend te maken. Zou Alison "A" kunnen zijn? In deze echte vrouwenserie volg je de meiden als ze op zoek gaan naar A om ervoor te zorgen dat hun geheimen bewaard blijven. Deze serie zit vol drama en behoort zonder twijfel tot de echte vrouwenseries.

echte vrouwenseriesBron: ABC

Heb jij deze echte vrouwenseries al gezien?

Lees ook: Deze films en series verschijnen in januari op Netflix

Nieuwste artikelen

  • 10 Nederlandse Chicklit auteurs die je wilt volgen

  • Het boek van de galg - Thomas Enger

  • Seizoen 20 van Grey's Anatomy bevestigd ondanks vertrek Ellen Pompeo

  • Deze films en series verschijnen in april op Netflix

  • Een onverstandig huwelijk - Julia Quinn

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Netflix codes

  • Co-acteurs die elkaar haten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

Zoek in artikelen